Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Благотворителни изложби, коледари и сурвакари гостуваха в Народното събрание в навечерието на Коледните празници
19/12/2018

Изпълнители от фолклорните ансамбли „Тракия“ от Пловдив и „Слав Бойкин“ от Раковски поздравиха народните представители и гостите на Народното събрание с традиционни коледарски песни и танци. Техните изпълнения и наричания за здраве и берекет огласиха на 19 декември 2018 г. кулоарите на парламента.

Ученици от музикална група „Актуал“ на столичното 148-о основно училище „Проф. д-р Любомир Милетич“ изпълниха българска сурвакарска песен и с украсени дрянови клонки сурвакаха за здраве, щастие и берекет председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, много народни представители и гости на парламента.

Благодаря Ви, че пресъздадохте пред нас автентичните български фолклорни обичаи коледуване и сурвакане, обърна се Цвета Караянчева към изпълнителите. Тя пожела на всички присъстващи здраве, щастие, весели празници и много късмет през следващата година.

Председателят на парламента лично поздрави малките творци от ІІІ „б“ клас на пловдивското училище „Свети Константин-Кирил Философ“, които са сред най-активните участници в националния конкурс „Коледари – с блага вест и здраве“. Надпреварата е за изработване на коледни сувенири, организиране на благотворителни базари и концерти, а събраните средства са в подкрепа на Националния център за лечение и рехабилитация на деца с онкохематологични заболявания. Повече от 300 български училища са се включили в инициативата на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“, която е под егидата на УНИЦЕФ.

Цвета Караянчева благодари на младежите, че с душа и сърце работят в подкрепа на болните дечица. Тя ги увери, че Народното събрание винаги е подкрепяло и ще продължи да подпомага подобни благородни каузи. Тук вие имате приятели и съмишленици, добави Цвета Караянчева. С коледно стихче поздрави председателя на парламента третокласничката Анджела Ангелова.

Председателят на Народното събрание и председателите на парламентарните комисии по образованието и науката и по здравеопазването Миглена Дамянова и д-р Даниела Дариткова бяха сред първите народни представители, които подкрепиха инициативата на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ и откупиха направени от децата сувенири.

Базар на „Кутии на Разказвача на приказки“ в подкрепа на инициатива „Погледни ме” в помощ на деца аутисти също беше открит в кулоарите на парламента. Организатор на благотворителното събитие е Центъра за работа с деца с аутизъм „Тацитус“.

Творби на талантливи деца в неравностойно положение, с увреждания и в риск представя в Народното събрание Сдружение „Дива земя“. По повод седмата годишнина от създаването на организацията картините и техните автори гостуваха в парламента, където бяха поздравени от председателя на Народното събрание.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини