Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Депутатите избраха Галина Жорова Георгиева за член на СЕМ от квотата на Народното събрание
17/07/2019

Депутатите избраха Галина Жорова Георгиева за член на СЕМ от квотата на Народното събрание. С 97 гласа "за", 57 - "против" и 24 - "въздържал се" депутатите одобриха издигнатата от ГЕРБ кандидатура.

Председателят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов представи кандидатурата на Галина Георгиева. Нейната кариера стартира в Нова телевизия, след което получава покана за развитие в тематичния канал Нова Плюс. Галина Георгиева получава квалификация в две от водещите телекомуникационни компании в България и работата й с интернет доставчици, кабелни оператори и медии е допринесла да поеме пътя си към ПРОФОН, където работи със Закона за авторското право и сродните му права и Закона за радиото и телевизията.

До избора на Георгиева се стигна след изтичането на мандата на Иво Атанасов.

Сред изискванията към кандидатите за членове на СЕМ, утвърдени в процедурните правила, са те да имат опит в областта на медиите, електронните съобщения, правото или икономиката. Кандидатите за медийния регулатор бяха проверени и за принадлежност към бившата Държавна сигурност.

За кандидата на БСП - Ия Тодорова Петкова гласуваха 84 народни представители, "против" бяха 19, а други 82 се въздържаха.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор“, и на член на КФН

Избор на заместник-омбудсман

Избор на подуправител на Националния осигурителен институт

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

    Последни новини