Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Ген. Константин Попов: F-16 е гаранция за сигурност и стратегическо партньорство
17/07/2019
На днешното си заседание Комисията по отбрана прие Законопроекта за ратифициране на международните договори за закупуване на самолети F-16 Block 70, свързаната с тях поддръжка, боеприпаси, ракети, свързани материали и услуги, както и Многофункционална система за разпределение на информация – Съвместна тактическа радиосистема и свързаната с нея поддръжка и оборудване.

„Самолетите F-16 Block 70 са избор, който дава възможност за стратегическо партньорство. Сътрудничеството с най-мощната във военно и икономическо отношение страна предоставя широки възможности в области като сигурност, отбрана, икономика, наука, технологии“, заяви ген. Константин Попов преди гласуването на законопроекта. „Този самолет е гаранция за сигурност, както и гаранция, че сме осигурили най-доброто за нашите авиатори», допълни той.

Комисията гласува и за актуализиране на Закона за държавния бюджет за 2019 г. Финансовият модел за реализиране на проекта за нов тип боен самолет изисква осигуряването на допълнителни разходи над одобрените до момента от Народното събрание със Закона за бюджета за 2019.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини