Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Диана Ковачева положи клетва като омбудсман пред Народното събрание
05/09/2019

Диана Ковачева положи клетва като омбудсман пред Народното събрание. Диана Ковачева е заместник-омбудсман от началото на 2016 г. и по закон след предсрочно прекратените правомощия на досегашния омбудсман Мая Манолова, тя поема поста до избора на нов национален обществен защитник.

На 3 септември Мая Манолова подаде оставка като омбудсман и ден по-късно обяви, че влиза в надпреварата за кмет на София.

Положих клетвата със съзнанието за голямата отговорност, която поемам, и за важното значение на правозащитната функция на институцията на омбудсмана, заяви Диана Ковачева.

Парламентът отхвърли ветото на президента върху промените в Закона за военното разузнаване и подкрепи промените, с които се дава възможност ръководител на служба "Военна информация" да бъде цивилен. За промените в закона гласуваха 197 народни представители, от които 134 бяха "за", 57 - "против" и шестима - "въздържал се".

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

 Обявление за провеждане на процедура за подбор на кандидати за член на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

Избор на генерален директор на Българската телеграфна агенция

    Последни новини