Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов откри благотворителната изложба-базар „Деца рисуват за деца“
09/10/2019

Заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов откри благотворителната изложба-базар „Деца рисуват за деца“. Експозицията се организира на трета поредна година и е част от кампанията на Светия Синод на Българската православна църква – Българска патриаршия за събиране на средства за онкоболните деца и техните семейства, лекуващи се в Клиниката по детска клинична хематология и онкология при УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ в София. В изложбата са показани най-добрите произведения на ученици от цялата страна от Синодалния национален конкурс „Възкресение Христово“.

Инициативата засяга всеки един човек, който има сърце и чувствителна душа, подчерта заместник-председателят на парламента Емил Христов. Той призова да възпитаваме и учим децата си да бъдат по-добри хора и винаги да протягат ръка към нуждаещите се.

Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил и ръководител на Културно-просветния отдел на Светия Синод отбеляза, че е важно децата да растат добри, вярващи, трудолюбиви и милосърдни, за да бъде България истински силна.

За нас е удовлетворително, че всяка година нови и нови деца се включват в тази кампания, каза началникът на Клиниката  по детска клинична хематология и онкология при УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ проф. д-р Добрин Константинов. По думите му благотворителната изложба-базар е високоморално дело, натоварено с възпитателна, духовна и социална тежест.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

 Обявление за провеждане на процедура за подбор на кандидати за член на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

Избор на генерален директор на Българската телеграфна агенция

    Последни новини