Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
В Народното събрание гостува експозиция от скулптури и фотоси на пластики от градската среда в Бургас
20/11/2019

В Народното събрание гостува експозиция от скулптури и фотоси на пластики от градската среда в Бургас. Творбите на 12 изявени бургаски художници са представени в парламента по инициатива на народни представители, община Бургас и Дружеството на бургаските художници.

При откриването на изложбата депутатът Диана Саватева отбеляза, че това е поредното събитие от цикъла, който тя и нейни колеги от Бургас организират, и шесто издание на „Културен Бургас в парламента“. Експозицията на групата на бургаските скулптори дава възможност да се усети многообразието на пластичното изкуство в Бургас, постерите показват отношението на града към изкуството и как пластиките и инсталациите променят градската среда, посочи народният представител.

Председателят на Комисията по културата и медиите Вежди Рашидов отбеляза, че тук, в Народното събрание, изложбата може да бъде видяна от много хора. Той подчерта, че Бургас е град, който е дал едни от най-големите в Европа творци и художници.

Заместник-министърът на културата Амелия Гешева посочи, че през последните две години народните представители, организирали изложбата, са доказали, че са хора, които милеят за културата. Според председателя на Дружеството на бургаските художници Добрин Вътев изключително ценно за Бургас е, че в него вече има филиал на Националната художествена академия, което е довело в града много млади хора.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

    Последни новини