Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Народният представител от ПГ на НДСВ доц. Борислав Великов бе избран за председател на 39-то Народно събрание
23/02/2005

Народният представител от ПГ на НДСВ доц. Борислав Великов бе избран за председател на 39-то Народно събрание

Народният представител от парламентарната група на Национално движение Симеон Втори доц. Борислав Великов бе избран за председател на 39-то Народно събрание. Кандидатурата на доц. Великов бе подкрепена с гласовете на 127 народни представители, 107 бяха против и 0 въздържали се.

Биографична справка на новоизбрания председател на Народното събрание.Изказване на доц. Борислав Великов след избирането му на председателския постУважаеми господин министър-председател,
Уважаеми госпожи и господа народни представители,
Уважаеми госпожи и господа министри,
Уважаеми госпожи и господа,

Преди всичко искам да отправя искрена благодарност към всички, които ме подкрепиха при избирането ми за Председател на Тридесет и деветото Народно събрание на Република България.

Драги колеги,
Приемете моите уверения, че пристъпвам към изпълнението на новите си задължения с ясното съзнание за високата отговорност на този държавнически пост. Отговорност пред всички онези велики и достойни българи, които са заемали тази длъжност. Отговорност пред всички хора в съвременна България, която ние представляваме.

Драги народни представители,
Едва ли бих могъл спокойно да пристъпя към дейността си, ако не отдам заслуженото признание на моя предшественик – проф. Огнян Герджиков. Той ръководи много успешно 39-то Народно събрание през последните три и половина години и за мен остава образец за следване.

Днешният избор ме насърчава и аз да вложа действително максимални усилия в оптималното организиране, в безпристрастното ръководене на нашата дейност, в стриктното спазване на принципите на парламентаризма и демокрацията. Ще дам всичко от себе си заседанията на Народното събрание да протичат в дух на цивилизован диалог, сътрудничество и разбирателство в името на България. В името на това да подготвим Отечеството за достоен член на голямото европейско семейство.

Благодаря ви.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

    Последни новини