Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на Богоявленския водосвет в Кърджали
06/01/2020

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на тържествения Богоявленски водосвет в Кърджали. Тя прие строя на представителните роти на Съвместното командване на Специалните операции, начело с генерал-майор Явор Матеев.

Водосветът беше отслужен от Негово Високопреосвещенство пловдивският митрополит Николай в манастира „Св. Йоан Предтеча“. По време на ритуала бяха осветени войнските знамена.

Цвета Караянчева присъства на традиционното хвърляне на кръста във водите на река Арда и на ритуала за деца, който се състоя в специален басейн в двора на манастирския комплекс. Председателят на Народното събрание поздрави Величко Карабоюков, който извади кръста от реката и Васил Атанасов, уловил разпятието в басейна, и им пожела да се радват на здраве и благодат през цялата година.

Стотици християни в Кърджали почетоха Йордановден – денят, в който православната църква чества кръщението на Исус Христос. Негово Високопреосвещенство пловдивският митрополит Николай отправи молитва за закрила и благодатна сила на христолюбивото българско войнство, за мир над Отечеството ни и по света, за здраве и преуспяване на православния ни народ.

След тържествената церемония официалните гости разговаряха  с децата от неделното училище по вероучение.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

    Последни новини