Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Среща на Камелия Касабова с Урбан Алин, председател на Комисията по външни работи на шведския парламент
24/02/2005
Среща на Камелия Касабова с Урбан Алин, председател на Комисията по външни работи на шведския парламент

Заместник-председателят на Народното събрание доц. Камелия Касабова се срещна днес, 24 февруари 2005 г. с председателя на Комисията по външни работи към парламента на Кралство Швеция г-н Урбан Алин. Той е на посещение в България по покана на своя български колега проф. Венко Александров, председател на Комисията по външна политика, отбрана и сигурност на НС.

Сред основните теми на разговора бяха развитието на отношенията между България и Кралство Швеция, законодателните приоритети на НС в контекста на членството на България в Европейския съюз, както и перспективите за бъдещо партньорство между двете приятелски страни в рамките на евросъюза.

Г-жа Камелия Касабова увери шведския гост, че българският парламент работи усилено за синхронизиране на законодателството ни с правото на ЕС. Тя подчерта значението на приетите наскоро с консенсус промени в българската Конституция и потвърди очакването на обществото ни България да подпише Договора за присъединяване към ЕС на 25 април 2005 г.

Двамата събеседници изразиха задоволство от плодотворното развитие на традиционно приятелските отношения между двете страни. Беше определено като показателно, че търговско-икономическите отношения бележат ръст. Справките сочат, че през 2004 г. стокообменът ни със Швеция регистрира нарастване с 40% спрямо 2003 г. Швеция заема 17 място по инвестиции в България, като през първото полугодие на 2004 г. инвестициите от тази страна у нас са 5.5 млн.щ.д. Общият брой на шведските компании, инвестирали до момента е 23, а броят на физическите лица, регистрирани като инвеститори е 129, сочи статистиката.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател на Централната избирателна комисия

    Последни новини