Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Снимки, пресъздаващи атмосферата и внушението на спектаклите на Софийската опера и балет при гостуването й в Болшой театър, представя изложба в Народното събрание
05/02/2020

Снимки, пресъздаващи атмосферата и внушението на спектаклите на Софийската опера и балет при гостуването й в Болшой театър – Москва, представя изложба в Народното събрание. Експозицията, в която са включени близо 30 кадъра на фотографа Евгени Костадинов, беше открита на 5 февруари 2020 г. от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Българските оперни гласове и бляскави спектакли са сред най-ценните ни приноси в европейската и световната музикална култура, подчерта Цвета Караянчева при представянето на изложбата. Тя посочи, че още преди България да се завърне официално в европейското семейство, талантите на Софийската опера и балет вече са интегрирали българското музикално изкуство в европейското духовно пространство. Председателят на парламента поздрави директора на Софийската опера академик Пламен Карталов за неговата любов и всеотдайност към българското оперно изкуство. Той е истински радетел и разпространител на оперната слава на България, отбеляза Цвета Караянчева.

Председателят на Народното събрание поздрави и автора на фотоизложбата Евгени Костадинов за майсторството и проникновението, с което представя петте знакови спектакъла, изнесени пред публиката на Болшой театър.

Тази изложба обединява два свята – на парламента и на операта, отбеляза академик Пламен Картналов. По думите му фотосите на Евгени Костадинов  са толкова изразителни, че заслужават да бъдат видени от повече любители на операта.

Изложбата на Софийската опера и балет гостува в Народното събрание по инициатива на министъра на правосъдието Данаил Кирилов.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на управител на НЗОК

    Последни новини