Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Народни представители участваха в семинар за млади парламентаристи на тема „Политическото включване на бъдещите лидери в региона на ОССЕ”
05/02/2020

Народни представители от всички парламентарни групи участваха в семинар за млади парламентаристи на тема „Политическото включване на бъдещите лидери в региона на ОССЕ”. Форумът, организиран от Комисията по сигурност и сътрудничество в Европа (Хелзинкската комисия на САЩ) и със сътрудничеството на Парламентарната Асамблея на ОССЕ, се състоя на 3 и 4 февруари 2020 г. във Вашингтон.

„Перспективата 20-30: ангажиране на младите хора за по-сигурно бъдеще”, „Устойчиво бъдеще: осигуряване на работни места, иновации и опазване на околната среда”, „Да опазим бъдещето си: демократични процеси, права на човека и политическо включване” бяха сред темите на форума. Основни говорители по тях бяха представители на американския Конгрес, президентът на ПА на ОССЕ Георге Церетели, генералният секретар на ПА ОССЕ Роберто Монтела, експерти.

Българската делегация беше водена от ръководителя на делегацията на Народното събрание в ПА на ОССЕ Десислава Атанасова. В състава й бяха още Галя Желязкова (ПГ на ПП ГЕРБ), Теодора Халачева (ПГ на БСП за България), Севим Али (ПГ на ДПС) и Кръстина Таскова (ПГ на ПП ВОЛЯ).

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на управител на НЗОК

    Последни новини