Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Не от месии се нуждаем днес, а от водачи – разсъдливи, безстрашни, уважителни, заяви Цвета Караянчева в слово по повод 183-ата година от рождението на Васил Левски
18/07/2020
Не от месии се нуждаем днес, а от водачи – разсъдливи, безстрашни, уважителни, готови от себе си да се отрекат за общото благо, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в словото си на тържествения митинг-заря в град Карлово, посветен на 183 години от рождението на Васил Левски. Председателят на парламента прие почетния караул на площад „Васил Левски“ и поднесе цветя на паметника на Апостола на свободата.

Днес честваме рождението на един човек от бъдното, без други притежания освен чувството за мяра, историческа правота и обич към брата си по тегло, посочи Цвета Караянчева. Васил Левски осъзна, че не самозатваряне, а приобщаване е потребно на народа ни, подчерта тя. Председателят на парламента припомни заветите на Апостола - че в Българско не трябва да има цар, “а народно управление" и, че у нас всички трябва да живеят под едни чисти и святи закони, както от Бога е дадено.

Днес, вместо права, отстояваме правомощия, от чуждо име съдим, допуснахме в речта си думи, които не струват и грош, заяви Цвета Караянчева.

Тя подчерта, че така, както учим децата си на признателност, трябва да учим себе си на разкаяние и смирение. За да бъде човек свободен, трябва да желае свобода и другиму - свобода пълна, свобода лична, свобода народна, добави председателят на Народното събрание.

На тържествения митинг-заря в град Карлово, посветен на 183 години от рождението на Васил Левски, присъстваха народни представители, представители на местната власт, журналисти и граждани. По традиция пред паметника беше поднесен гирлянд на признателност към делото на Апостола.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

 Обявление за провеждане на процедура за подбор на кандидати за член на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

Избор на генерален директор на Българската телеграфна агенция

    Последни новини