Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на откриването на Десетия национален фестивал на деца в неравностойно положение „Като звездите“ в Брезово
02/10/2020
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева присъства на откриването на Десетия национален фестивал на деца в неравностойно положение „Като звездите“. Събитието се състоя на 2 октомври 2020 г. на Централния площад в град Брезово. Инициативата е под патронажа на председателя на парламента и кмета община Брезово Христо Енков.

Цвета Караянчева поздрави организаторите – Сдружение „Поощряване и подпомагане на детски таланти – Вега“, за това че осигурява възможност на децата и младежите да покажат своите умения, да развият заложбите си и да се изявят на сцената. По думите й постигнатото през годините показва ползата от дейността на сдружението, свидетелство е за неговата ангажираност с една високоблагородна кауза – да открива хоризонти пред децата в неравностойно положение. Усилията Ви заслужават подкрепата на институциите и обществото, заяви тя и допълни, че създаването на най-добри условия за развитие на децата и реализирането на техния потенциал е обща цел и Народното събрание работи в тази посока.
 
Председателят на парламента отбеляза, че единственият в Европа пътуващ детски фестивал-спектакъл „Като звездите“ е не само ценна инициатива, но и вълнуващо представление, което осигурява най-красивото, но и най-затрогващото нещо в нашия живот – детските усмивки. „Убедена съм, че подготвената от вас програма ще ни достави незабравимо удоволствие“, обърна се тя към младите артисти, които участват във фестивала. Вашата смелост, воля за изява, любов към изкуството и талант са завладяващи и вдъхновяващи, подчерта Цвета Караянчева. Вие ни показвате, че трябва да имаме амбиция и кураж да изявим себе си, учите ни, че трудностите не трябва да са пречка за осъществяване на мечтите, допълни тя. „Нека звездните мигове за Вас не свършват!“, пожела им Цвета Караянчева.


Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на член на Централната избирателна комисия

    Последни новини