Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Народното събрание реши да бъде удължен срокът на валидност на изтичащи документи за самоличност и шофьорски книжки
06/11/2020

Народното събрание реши да бъде удължен срокът на валидност на изтичащи документи за самоличност и шофьорски книжки. Парламентът прие на второ четене промени в Закона за мерките по време на извънредното положение. Те влизат в сила със задна дата - от 31 октомври 2020 г.

Срокът на валидност на личните карти и паспорти, който изтича в периода от 13 март 2020 г. до 31 януари 2021 г., се удължава с шест месеца, предвиждат промените. Досега това се отнасяше само за личните карти, които изтичат до 31 октомври тази година.

За срока на удължаването, личните карти и паспорти са валидни идентификационни документи за самоличност в Република България, а в чужбина в условията на реципрочност. По искане на лицето нова лична карта и паспорт могат да се издават и преди изтичането на удължения срок.

Срокът на валидност на свидетелствата за управление на моторно превозно средство, който изтича в периода от 13 март 2020 г. до 31 декември 2020 г., се удължава със седем месеца от датата на изтичане на срока за съответното свидетелство.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

    Последни новини