Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
В Народното събрание беше валидирано новото пощенско-филателно издание „Приятелство с Казахстан“
19/11/2020

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, народни представители, посланикът на Казахстан в България Темиртай Избастин и заместник-министърът на транспорта Андреана Атанасова участваха във валидиране на ново пощенско-филателно издание „Приятелство с Казахстан“.

На церемонията в сградата на Народното събрание Цвета Караянчева подчерта, че този акт е поредно доказателство за това, че голямото географско разстояние не пречи за задълбочаване на искрените и топли връзки между България и Казахстан. Радвам се, че с валидирането на новото пощенско-филателно издание България става съпричастна с тържествените прояви, свързани с отбелязването на 175 години от рождението на основоположника на казахската национална писмена литература Абай Кунанбаев и 1150 години от рождението на философа и математик Абу Наср Ал-Фараби, роден в земите на Казахстан, посочи тя.

Посланикът на Казахстан в България Темиртай Избастин изрази благодарност към ръководството на Народното събрание, към народните представители от групата за приятелство България – Казахстан и към народния представител Спас Панчев, който е и председател на Съюза на филателистите в България, за реализирането на инициативата. Днешното събитие е още една стъпка за задълбочаване на двустранните връзки, посочи той.

Заместник-министърът на транспорта Андреана Атанасова изрази своето удовлетворение, че въпреки трудностите Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е успяло да подготви новото пощенско-филателно издание. Тя посочи, че това е второ филателно издание, посветено на двустранното сътрудничество между България и Казахстан.

Пощенският блок е изработен по проект на художника Тодор Ангелиев, автор и на логото на българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

 Обявление за провеждане на процедура за подбор на кандидати за член на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото или унизително отнасяне или наказание

Онлайн посещения на Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

    Последни новини