Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Георги Пирински изпрати съболезнователни телеграми до председателите на парламентите на Ирак и САЩ
01/09/2005
ГЕОРГИ ПИРИНСКИ ИЗПРАТИ СЪБОЛЕЗНОВАТЕЛНИ ТЕЛЕГРАМИ ДО ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ПАРЛАМЕНТИТЕ НА ИРАК И САЩ

Във връзка с вчерашната трагедия в Багдад, довела до многобройни човешки жертви, председателят на Народното събрание Георги Пирински изпрати днес, 1 септември 2005 г., съболезнователна телеграма до председателя на Националното събрание Република Ирак д-р Хаджим Ал-Хасани.

В телеграмата се казва:
“С дълбоко прискърбие посрещнах новината за вчерашния инцидент, който дълбоко засегна народа и страната ви, причинявайки много жертви и огромно страдание.
Моля приемете моите и на колегите ми от 40-то Народно събрание на Република България съболезнования към народа на Ирак по повод трагичното събитие, отнело живота на стотици поклонници, сред които много жени и деца.
Ние скърбим за жертвите и Ви молим да предадете на близките на загиналите и пострадалите нашите най-искрени съчувствия.”

* * *

Във връзка с безпрецедентното природно бедствие в САЩ, отнело живота на стотици хора, председателят на Народното събрание Георги Пирински изпрати днес, 1 септември 2005 г., съболезнователна телеграма до председателя на Камарата на представителите на САЩ Денис Хастерт.

В телеграмата се казва:
“С дълбока тъга и искрено съпричастие изразявам моите и на колегите ми народни представители от 40-то Народно събрание на Република България, съболезнования към народа на Съединените американски щати по повод безпрецедентното природно бедствие, което отне живота на стотици хора и нанесе материални щети в Луизиана, Мисисипи, Алабама и Тенеси .
Споделяме скръбта на близките на пострадалите и разбираме тяхната мъка и страдание, тъй като България неотдавна бе сполетяна от подобни невиждани природни бедствия, изправили страната ни пред пред изключително тежки социални и икономически последствия.
Уверени сме, че американското общество и американската държава ще съумеят да преодолеят и възстановят разрушенията, предизвикани от едно от най-опустошителните бедствия в историята на САЩ.”
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател на Централната избирателна комисия

    Последни новини