Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Комисията за борба с корупцията ще организира приемни за граждани
15/09/2005
КОМИСИЯТА ЗА БОРБА С КОРУПЦИЯТА ЩЕ ОРГАНИЗИРА ПРИЕМНИ ЗА ГРАЖДАНИ

Веднъж месечно ще се организира приемна по сигналите на граждани за случаи на корупция, реши на днешното си редовно заседание Комисията за борба с корупцията /КБК/ в Народното събрание. По предложение на председателя на комисията Бойко Великов в състава на приемната ще влизат един представител на ръководството и двама членове на комисията.

Приемната се организира с цел улесняване на прекия достъп на гражданите до състава на антикорупционната комисия.

КБК ще разглежда всички писмени сигнали на граждани, които не са анонимни. При данни за наличие на извършена престъпна дейност комисията ще изпраща сигнали до компетентните органи, заедно с решението на комисията по случая. Дейността на властите по възникналите казуси ще бъдат проследявани по време на парламентарен контрол в рамките на комисията.

Предстоят работни срещи с ръководствата и представители на Министерството на вътрешните работи, Съвета за борба с корупцията към Министерски съвет, Върховната касационна прокуратура, Висшия съдебен съвет и неправителствени организации, решиха още народните представители от Комисията за борба с корупцията.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини