Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Европейският парламент посрещна българските наблюдатели
26/09/2005
ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ ПОСРЕЩНА БЪЛГАРСКИТЕ НАБЛЮДАТЕЛИ

Европейският парламент официално посрещна българските наблюдатели, които бяха представени официално в пленарната зала на парламента. По време на пленарната седмица те участваха в заседания на политически групи и парламентарни комисии. Наблюдателите се срещнаха с комисаря по разширяването Оли Рен, с Асоциацията на европейските парламентаристи и с докладчика за България в Европарламента Джефри Ван Орден.

Мандатът на осемнадесетте български депутати като наблюдатели към ЕП ще продължи до присъединяването на България към Европейския съюз. Основната задача на наблюдателите ще бъде да се запознаят с функционирането на Европейския парламент. Всеки наблюдател ще може да се присъедини към една от седемте политически групи в Европейския парламент и да участва в работата й. Наблюдателите ще могат да се включат в работата на парламентарните комисии и делегации, където могат да се изкават, както и да участват в процедурите при обсъжданията и вземането на решения.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество

    Последни новини