Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Съобщение на пресцентъра на Народното събрание
14/11/2005
Съобщение на пресцентъра на Народното събрание

Днес, 14 ноември 2005 г., председателят на Народното събрание Георги Пирински прие министъра на вътрешните работи г-н Румен Петков и заместник-директора на СДВР полк. Стоян Велчев.

Министър Петков връчи свое писмо до председателя на Народното събрание. В писмото си министърът категорично отклонява опитите на народни представители на ПГ “Атака” да въздействат върху служители на полицията при изпълнението на техния служебен дълг да осигуряват строгото спазване на законовия ред и потвърждава пълната си подкрепа за действията на полицейските служители.

Председателят на парламента Георги Пирински изрази пълно разбиране и подкрепа на позицията на министъра на вътрешните работи. Недопустимо е да се посяга на полицейски служители когато те, в строго изпълнение на служебните си задължения прилагат съответните норми на закона.

Председателят на Народното събрание подчертава, че на първо място народните представители следва да утвърждават авторитета на институциите и органите на държавна власт, в това число и на полицейските служители като преки носители на властта в ежедневен контакт с гражданите.


Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на член на Централната избирателна комисия

Избор на председател на Икономическия и социален съвет

    Последни новини