Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Георги Пирински, е на посещение в Сърбия и Черна гора
06/03/2006
Парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Георги Пирински, е на посещение в Сърбия и Черна гора

Българска парламентарна делегация, водена от председателя на Народното събрание Георги Пирински, е на двудневно официално посещение в Сърбия и Черна гора. Визитата е по покана на председателя на парламента на Сърбия и Черна гора Зоран Шами. В състава на българската делегация са народните представители Михаил Миков, председател на ПГ на Коалиция за България и председател на групата за приятелство България – Сърбия и Черна гора, Йордан Мирчев (ПГ на НДСВ) и Росен Владимиров (ПГ на ДПС).

Българската парламентарна делегация се срещна днес, 6 март 2006 г., с председателя на Скупщината на Сърбия и Черна гора Зоран Шами, с министъра на външните работи Вук Драшкович и с министъра на външноикономическите връзки на Сърбия и Черна гора Предраг Иванович.

На срещата с председателя на Скупщината на Сърбия и Черна гора Зоран Шами бе дадена висока оценка на развитието на политическите отношения между двете страни. Споделено беше общото желание за задълбочаване на парламентарните контакти и търговско-икономическите връзки. Основна тема по време на разговора беше и развитието на големите инфраструктурни проекти между България и Сърбия и Черна гора. Председателят на българския парламент сподели идеята да се организира среща на страните от Югоизточна Европа на равнище парламентарни комисии по транспорта, която да конкретизира и актуализира взаимните намерения в това важно направление.

Трайно и стабилно решение на въпроса за Косово може да бъде резултат само на пълноценен политически процес и диалог между двете пряко заинтересовани страни, разбира се - с ангажираната подкрепа и гаранциите на международната общност, подчерта след срещата пред журналисти Георги Пирински.

Председателят на Народното събрание изрази увереност, че има широки възможности за активен парламентарен обмен и изрази надежда, че това парламентарно посещение ще бъде една реална стъпка в тази насока.

Програмата на визитата предвижда още срещи със съюзния президент Светозар Марович, с представители на Групата за приятелство в Скупщината на Сърбия и Черна гора и с министъра на капиталните инвестиции в правителството на Република Сърбия Велимир Илич.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор“, и на член на КФН

Избор на заместник-омбудсман

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

    Последни новини