Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Комисията по отбрана прие законопроект за ратификация на Меморандум за разбирателство
23/03/2006
КОМИСИЯТА ПО ОТБРАНА ПРИЕ ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА РАТИФИКАЦИЯ НА МЕМОРАНДУМ ЗА РАЗБИРАТЕЛСТВО

На днешното си заседание Комисията по отбрана прие единодушно предложения от Министерски съвет законопроект за ратифициране на Меморандума за разбирателство между федералния министър на отбраната на Република Австрия, Министерство на отбраната на Република България, Департамента по национална отбрана на Канада, Министерството на отбраната на Република Чили, министъра на отбраната на Кралство Нидерландия, Силите за отбрана на Нова Зеландия, Министерството на отбраната на Кралство Норвегия, Министерството на националната отбрана на Румъния, Департамента по отбраната на Конфедерация Швейцария и Министерството на отбраната на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия относно взаимно сътрудничество във връзка с Въоръжените сили на Многонационалните оперативни сили (Северозапад) на операция “Алтеа” (Европейски съюз) в Босна и Херцеговина.

Комисията по отбрана изслуша ръководствата на борда на директорите на “Терем” ЕАД и на “Интендантско обслужване”АД за текущото състояние на държавните дружества. Беше предоставена информация за натоварването и перспективите пред военните и военно-ремонтните предприятия в системата на Министерство на отбраната в процеса на поддържане на бойна техника и доставки за Българската армия. Натоварването на “Терем” ЕАД е между 60 – 100 %, а на “Интендантско обслужване” – 100 %. Финансовото и икономическото състояние на двете държавни дружества е стабилизирано, стана ясно по време на днешното заседание на Комисията по отбрана.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини