Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
България получи статут на наблюдател в Евро-средиземноморската асамблея
27/03/2006
БЪЛГАРИЯ ПОЛУЧИ СТАТУТ НА НАБЛЮДАТЕЛ В ЕВРО-СРЕДИЗЕМНОМОРСКАТА АСАМБЛЕЯ

Кандидатурата на България за наблюдател на Евро-средиземноморската асамблея е била приета с единодушие от членовете на Асамблеята на 27 март 2006 г. На събитието са присъствали народните представители д-р Ива Станкова (Коалиция за България) и Минчо Спасов (НДСВ).

Депутатите са изказали благодарност от името на българския парламент за подкрепата на кандидатурата ни и са били приветствани от председателя на Европейския парламент Жозеп Борел. Минчо Спасов е заявил, че стабилността и благоденствието в Средиземноморския регион са важни за България като държава на кръстопътя между Европа, Азия и Африка.

След резултатите от проведената на 26 и 27 март 2006 г. втора годишна пленарна сесия на Евро-средиземноморската асамблея в Брюксел България ще има право да изпраща народни представители за наблюдатели. Те ще могат да се изказват, но няма да имат право да гласуват в комисиите, до приемането на страната ни в Европейския съюз.

Председателството на Европейския парламент в Евро-средиземноморската асамблея приключи с тази сесия. Членовете на асамблеята са 240 – депутати от Европейксия парламент, членове на националните парламенти на страните-членки на ЕС и представители на десетте страни-партньори от Средиземноморието.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини