Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Народното събрание ще гласува Законопроекта за изменение и допълнение на Конституцията на Република България
30/03/2006
НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ЩЕ ГЛАСУВА ЗАКОНОПРОЕКТА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Народното събрание ще гласува на трето четене Законопроекта за изменение и допълнение на Конституцията на Република България на 30 март 2006 г., четвъртък, от 9.00 часа.

На заседанието са поканени да присъстват президентът на Републиката, вицепрезидентът, министър-председателят, членовете на Министерски съвет, представителите на дипломатическия корпус у нас, членовете на Конституционния съд, председателят на Върховния касационен съд, председателят на Върховния административен съд, Главният прокурор на Република България, Омбудсманът, началникът на Генералния щаб на Българската армия, представители на вероизповеданията в България, кметът на София, управителят на Българска народна банка, председателят на Икономическия социален съвет, председателят на Сметната палата.

Председателят на Временната комисия за подготовка на предложения за промени в Конституцията на Република България проф. Любен Корнезов ще представи Доклада на комисията с окончателния текст, след което ще се пристъпи към гласуване. Текстът ще бъде гласуван в цялост. Гласуването ще бъде поименно – със ставане от място при поименно извикване по азбучен ред и с отговаряне с «да», «не» и «въздържал се».

След гласуването на Законопроекта за изменение и допълнение на Конституцията на Република България се предвижда по едно изказване от всяка парламентарна група.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор“, и на член на КФН

Избор на заместник-омбудсман

Избор на подуправител на Националния осигурителен институт

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

    Последни новини