Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Посещение на делегация на Комисията по външна политика, водена от Юнал Лютфи, в Белгия и Люксембург
01/06/2006
ПОСЕЩЕНИЕ НА ДЕЛЕГАЦИЯ НА КОМИСИЯТА ПО ВЪНШНА ПОЛИТИКА, ВОДЕНА ОТ ЮНАЛ ЛЮТФИ, В БЕЛГИЯ И ЛЮКСЕМБУРГ
30 май – 1 юни 2006 г.

Парламентарна делегация на Комисията по външна политика, водена от заместник-председателя на Народното събрание и заместник-председател на Комисията Юнал Лютфи е на посещение в Белгия и Люксембург от 30 май до 1 юни 2006 г. В делегацията участват народните представители Пламен Ранчев и Йордан Величков и Антония Първанова.

До няколко седмици, но преди края на юни, парламентът на автономния район Фландрия ще одобри Договора за присъединяване на България към Европейския съюз, стана ясно на срещата делегацията с Карим ван Овермайре, заместник-председател на Фламандския парламент и председател на Комисията по външни отношения и европейски въпроси и членове на комисията. По време на разговора Ван Овермайре е заявил, че проектът за ратификация на Договора е внесен от фламандското правителство в парламента и депутатите ще го одобрят до края на юни. "Няма да има проблеми при гласуването", е подчертал Ван Овермайре.

По време на посещението си в Люксембург българската парламентара делегация се е срещнала с Люсиен Вейлер, председател на Камарата на депутатите на Люксембург и с Бен Файо, председател на Комисията по външни и европейски въпроси на Камарата. България има пълната политическа подкрепа на Люксембург, който ще ратифицира Договора за присъединяване на България и Румъния към ЕС преди лятната парламентарна ваканция. Това е било заявено на срещите на българските депутати в парламента на Великото херцогство.

На срещата на Юнал Лютфи с председателя на Камарата на депутатите Люсиен Вейлер е бил обсъден процесът на ратификация на Договора за присъединяване на България към ЕС от люксембургския парламент. Домакините са изразили пълната политическа подкрепа на Великото херцогство за членство на България в Европейския съюз от 1 януари 2007 г.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на председател и членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на управител на НЗОК

    Последни новини