Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Среща на Георги Пирински с министър-председателя на Република Корея
12/06/2006
СРЕЩА НА ГЕОРГИ ПИРИНСКИ С МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА РЕПУБЛИКА КОРЕЯ

Председателят на парламента Георги Пирински прие днес, 12 юни 2006 г., в Народното събрание министър-председателя на Република Корея г-жа Хан Мьонг-сук, която е на официално посещение в България.

Парламентарният принос за откриващия се нов етап в развитието на отношенията между България и Република Корея, перспективите за разширяване на търговско-икономическото и инвестиционното сътрудничество, активизирането на обмена в сферата на образованието, науката и културата, бяха сред основните теми на срещата. Общо бе мнението, че благоприятна предпоставка за активизиране на двустранното сътрудничество е предстоящото членство на България в Европейския съюз. Според министър-председателя на Република Корея то ще даде нови възможности за разширяване на икономическите връзки и за увеличаване на южнокорейските инвестиции в България.

Георги Пирински подчерта, че сред областите, в които двете страни трябва да съсредоточат усилията си, са електрониката и информационните технологии и допълни, че България има изграден капацитет в тази сфера и разполага с висококвалифициран човешки ресурс.

Двете страни ще продължат ползотворното си сътрудничество в рамките на международните организации, стана ясно на срещата на Георги Пирински с министър-председателя на Република Корея г-жа Хан Мьонг-сук.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на председател и членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на управител на НЗОК

    Последни новини