Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Среща на Георги Пирински с министъра на външните работи на Индия
16/06/2006
СРЕЩА НА ГЕОРГИ ПИРИНСКИ С МИНИСТЪРА НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ НА ИНДИЯ

Председателят на парламента Георги Пирински прие днес, 16 юни 2006 г., в Народното събрание държавния министър на външните работи на Република Индия Ананд Шарма, който е на официално посещение в България.

Приносът на парламентите на България и Индия за нови импулси в двустранните отношения, перспективите за разширяване на търговско-икономическите връзки и сътрудничеството между двете страни в рамките на международните организации, бяха сред основните теми на разговора. Георги Пирински информира госта за законодателните приоритети на 40-то Народно събрание и подчерта, че в момента усилията на българските институции са изцяло съсредоточени върху следните основни за страната ни приоритети - ускоряване на икономическия растеж, успешното членство на страната в Европейския съюз от 1 януари 2007 г. и засилване на социалната отговорност на държавата.

Обща бе констатацията, че доказаното искрено приятелство между народите на България и Индия е добра основа за разширяване и задълбочаване на сътрудничеството във всички области на двустранните отношения. Министърът на външните работи на Индия запозна Георги Пирински с приоритетите на страната му и с високите темпове на развитие на индийската икономика, особено в сферата на високите технологии. Според него двустранното сътрудничество трябва да се развива преди всичко в областта на информационните и комуникационни технологии, биотехнологиите, фармацията и енегетиката. Подчертано бе, че усилията трябва да бъдат насочени към намиране на форми за свързване на заинтересовани фирми от двете страни в дългосрочно партньорство.

В разговора бе отделено важно място на ролята на двете страни за укрепване на мира, сигурността и стабилността в регионален и глобален план.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на председател и членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на управител на НЗОК

    Последни новини