Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Съобщение на Пресцентъра на Народното събрание във връзка с режима за заснемане на пленарните заседания в отговор на въпроси на журналист
22/06/2006
СЪОБЩЕНИЕ НА ПРЕСЦЕНТЪРА НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ ВЪВ ВРЪЗКА С РЕЖИМА ЗА ЗАСНЕМАНЕ НА ПЛЕНАРНИТЕ ЗАСЕДАНИЯ В ОТГОВОР НА ВЪПРОСИ НА ЖУРНАЛИСТИ НА 21 юни 2006 г.

Съгласно действащия в момента Правилник за вътрешния ред на парламента, приет по време на 39-то Народно събрание, чл. 40, ал. 1: “Журналистите следят работата в пленарната зала от балкона на втория етаж или чрез мониторите, поставени в двата основни коридора и пред помещенията на пресцентъра на балкона.”

На заседанието на 21 юни 2006 г. председателят на Народното събрание Георги Пирински покани фоторепортерите да напуснат секторите в дъното на пленарната зала, тъй като тези сектори са част от самата пленарна зала.

Тази покана е част от стъпките, насочени към спазване на действащия ред с оглед на баланса между правата и задълженията на колегите, които отразяват работата на парламента.

До края на текущата сесия на парламента фоторепортерите и операторите ще имат възможност да заснемат заседанията от секторите в дъното на пленарната зала един час в началото на заседанието и в продължение на един час след почивката. При дебати от обществен интерес – със заявка до Пресцентъра на НС ще бъде регламентиран достъпът за времето на дебата.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект на Конституция на Република България

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател на Централната избирателна комисия

    Последни новини