Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Георги Пирински участва в честването на 103-та годишнина от Илинденско-преображенското въстание в село Славеино
05/08/2006
ГЕОРГИ ПИРИНСКИ УЧАСТВА В ЧЕСТВАНЕТО НА 103-ТА ГОДИШНИНА ОТ ИЛИНДЕНСКО-ПРЕОБРАЖЕНСКОТО ВЪСТАНИЕ В СЕЛО СЛАВЕИНО

Председателят на Народното събрание Георги Пирински участва на 5 август 2006 г. в село Славеино, в честването на 103-та годишнина от Илинденско-преображенското въстание. Организатори на Националния събор по повод годишнината на въстанието са Община Смолян и Съюзът на тракийските дружества в България.

Програмата на председателя на парламента включваше приемане на тържествения строй на 101-ва планинска бригада, поднасяне на цветя пред паметните плочи на свещениците-възрожденци и присъствие на Тържествен благодарствен молебен в църквата “Св. Пророк Илия”.

Георги Пирински участва в тържествения митинг на площада на с. Славеино и произнесе слово, посветено на дейното участие на славейновци в Илинденско-Преображенското въстание.

Откриването на барелеф, поставен на родната къща на Колю Петровски, поднасяне на венци на паметниците на Пею Шишманов и Колю Шишманов са сред проявите, с които в село Славеино бе отбелязана годишнината от въстанието.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на председател и членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на управител на НЗОК

    Последни новини