Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Парламентът прие на второ четене законопроекта за договорите за финансово обезпечение и избра състав на ЦИК за президентските избори
10/08/2006
ПАРЛАМЕНТЪТ ПРИЕ НА ВТОРО ЧЕТЕНЕ ЗАКОНОПРОЕКТА ЗА ДОГОВОРИТЕ ЗА ФИНАНСОВО ОБЕЗПЕЧЕНИЕ И ИЗБРА СЪСТАВ НА ЦИК ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ

Народното събрание прие на второ четене законопроекта за договорите за финансово обезпечение. Законът е изготвен в изпълнение на поетия от страната ни ангажимент в областта на "Свободното движение на капитали" за въвеждане в българското законодателство и прилагане към датата на присъединяването й към ЕС на директивата за споразуменията за финансови обезпечения.

Парламентът обсъди на второ четене текстове от законопроекта за промени в Закона за енергетиката и промените в Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Народното събрание избра 21-членен състав на Централната избирателна комисия за провеждане на изборите за президент и вицепрезидент. Проекторешението за избирането на комисията, внесено от Атанас Мерджанов /Коалиция за България/, Анелия Мингова /НДСВ/ и Лютви Местан /ДПС/, подкрепиха 142 депутати, 4 бяха против, а 5 се въздържаха.

За председател на комисията беше избрана Снежана Начева, а за нейни заместници - Александър Петров, Бисер Троянов, Хараламби Анчев. Секретар на ЦИК ще бъде Мустафа Карадайъ.

Членове на комисията ще бъдат Ралица Негенцова, Цветана Чуклева, Иван Давидов, Наташа Тачева, Румен Еленски, Румяна Стоева, Светла Димитрова, Димитър Радев, Иван Минев, Мина Топузова, Емил Пенков, Сабрие Сапунджиева, Ивелина Георгиева, Иларион Иларионов, Елена Маркова и Антон Сираков.
Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор“, и на член на КФН

Избор на заместник-омбудсман

Избор на подуправител на Националния осигурителен институт

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

    Последни новини