Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Георги Пирински прие в Народното събрание министър-председателя на Република Унгария
25/08/2006
Георги Пирински прие в Народното събрание министър-председателя на Република Унгария

Председателят на парламента Георги Пирински прие на 25 август 2006 г. в Народното събрание министър-председателя на Република Унгария Ференц Дюрчани. Унгарският премиер е на еднодневно официално посещение в България по покана на своя български колега Сергей Станишев.

Стремежът на България и Унгария да развиват и обогатяват  традиционното приятелство между двата народа, развитието на междупарламентарните връзки, перспективите за разширяването на търговско-икономическото сътрудничество и откриващите се нови възможности за задълбочаване на партньорството между двете страни в контекста на Европейския съюз бяха сред основните теми на разговора.

България е заинтересована да се възползва максимално от натрупания ценен опит на Унгария като страна-член на Европейския съюз, затова за нас е важно да поддържаме постоянно и пълноценно взаимодействие с парламента на унгарската страна, заяви на срещата Георги Пирински. Той изрази благодарност за своевременната и категорична подкрепа на унгарския парламент за ратифицирането на Договора за присъединяването на България към ЕС. 

Като потвърди подкрепата на Унгария за членство на България в ЕС, Ференц Дюрчани подчерта, че страната му е отворена за задълбочаване на сътрудничеството с България. Не се съмняваме в успеха ви, защото усилията на българските институции за изпълнение на ангажиментите по Договора за присъединяване са резултатни, посочи унгарският премиер.

Интерпретирайки темата за предизвикателствата пред разширяващия се Европейски съюз, Ференц Дюрчани посочи, че от ключово значение за успешното развитие на евросъюза е провеждането на политики за поощряване на развитието на страните-членки и за изграждане на доверие между тях.

Точно в 13.00 часа Георги Пирински и Ференц Дюрчани почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите на 20 август тази година унгарски граждани вследствие на сполетялото страната бедствие, което по трагичен начин съвпадна с националния празник на Унгария. 

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на членове на Комисията за енергийно и водно регулиране

Избор на председател и членове на Комисията за защита на личните данни

Избор на заместник-председател на КФН, ръководещ управление „Застрахователен надзор“, и на член на КФН

Избор на заместник-омбудсман

Избор на подуправител на Националния осигурителен институт

Избор на председател на Комисията за енергийно и водно регулиране

    Последни новини