Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Георги Пирински осъди атентатите в Турция в писма до председателите на турския и британския парламент
28/08/2006
ГЕОРГИ ПИРИНСКИ ОСЪДИ АТЕНТАТИТЕ В ТУРЦИЯ В ПИСМА ДО ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ НА ТУРСКИЯ И НА БРИТАНСКИЯ ПАРЛАМЕНТ

Председателят на Народното събрание Георги Пирински изпрати на 28 август 2006 г. писма до председателя на Великото Национално събрание на Република Турция Бюлент Арънч и до председателя на Камарата на общините на парламента на Великобритания Майкъл Мартин.

“Покрусен съм от вестта за серията жестоки терористични актове в курортния град Мармарис и Истанбул. Изразявам моята и на народните представители на 40-то Народно събрание съпричастност към трагедията на пострадалите, съжаление за нанесените щети и искрена надежда за скорошно възстановяване на ранените граждани”, пише в писмата до турския и до британския си колега председателят на българския парламент.
“България винаги е осъждала остро и категорично всички форми на тероризъм, които са посегателство срещу демокрацията и съвременната цивилизация. Атентатите в Турция за пореден път показват, че световната общност днес трябва още по-решително да обедини усилията си в борбата срещу тероризма”, пише още Георги Пирински.

* * *

По повод самолетната катастрофа край Лексингтън, отнела живота на десетки американски граждани, председателят на парламента Георги Пирински изпрати съболезнователно писмо до председателя на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Денис Хастърт. В него се изразява съпричастност към скръбта на семействата и близките на жертвите от трагичната злополука.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини