Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Новини
Георги Пирински се срещна със заместник министър-председателя на Долна Австрия г-жа Хайдемари Оноди
29/08/2006
ГЕОРГИ ПИРИНСКИ СЕ СРЕЩНА СЪС ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР- ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ДОЛНА АВСТРИЯ Г-ЖА ХАЙДЕМАРИ ОНОДИ

Председателят на Народното събрание Георги Пирински се срещна на 28 август 2006 г. със заместник министър-председателя на провинция Долна Австрия г-жа Хайдемари Оноди. Г-жа Оноди е на двудневно посещение у нас начело на австрийска делегация.

Развитието на междупарламентарните връзки, последователната подкрепа на Република Австрия за членство на България в Европейския съюз и подчертаният стремеж на провинция Долна Австрия да разширява търговско-икономическото партрньорството с България бяха основните теми на разговора.

Като подчерта необходимостта да развива активни икономически връзки с България, г-жа Оноди заяви, че скоро предстои провинцията да отвори в София Център за насърчаване на бизнеса. Като приоритетни области на сътрудничество тя открои регионалното развитие, инфраструктурните проекти и здравеопазването.

На свой ред председателят на Народното събрание изтъкна, че Република Австрия е традиционен и изключително важен политически и икономически партньор на България. Заинтересовани сме да развиваме и обогатяваме връзките си с Австрия особено в светлината на новите възможности, които ще предложи членството ни в евросъюза, подчерта Георги Пирински.

Форма за търсене
Ключова дума
Обществена дискусия по законопроекта за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – 23/01/2018, 11:00

Видео излъчване от Народното събрание

Проект BGFOP001-2.013-0001

Избор на заместник-председател и двама членове на Комисията за регулиране на съобщенията

Избор на омбудсман

    Последни новини