Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Парламентарни комисии
КОМИСИЯ ПО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ВЪПРОСИ И КОНТРОЛ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ФОНДОВЕ
Владимир Тошев, заместник-председател на КЕВКЕФ ще участва в среща на председателите на Комисиите по европейски въпроси в националните парламенти на държавите членки в ЕС
28/01/2013
От 27 до 30 януари 2013 г. в Дъблин, Ирландия се провежда Председателска среща на Комисиите по европейски въпроси в националните парламенти на държавите членки и кандидатстващите за членство в ЕС. Тази среща поставя началото на парламентарното измерение на новото Ирландско председателство на ЕС.

От страна на Българския парламент във форума ще се включи заместник-председателят на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове, г-н Владимир Тошев. Очаква се той да участва в дискусиите, посветени на обсъждане приоритетите на Ирландското председателство на ЕС, както и в панела „Бъдещето на Европа – към реален икономически и паричен съюз“, в рамките на който обръщение ще направи заместник-председателят на Европейската комисия, отговарящ за междуинституционалните връзки с националните парламенти - г-н Марош Шефчович.

Срещата на председателите на Комисиите по европейските въпроси ще постави основните акценти в дневния ред на предстоящата редовна пленарна сесия на COSAC , която ще се проведе в края на юни 2013 г.