Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Парламентарни комисии
Комисия по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите
Откриване на чешма - паметник на донора в град Велико Търново
09/11/2019
Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите Ви кани на официалното откриване на паметник – чешма на донора, което ще се проведе на 09.11.2019 г. (събота) от 14.00 часа в парк „Света гора“, град Велико Търново

Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите, съвместно с НПО Сдружение на пациентите с дихателна недостатъчност и белодробна трансплантация стартира благотворителна инициатива в подкрепа и насърчаване на донорството в страната с организирането на фотоизложба „Дари живот“ през м. януари 2019 г. в Клуба на народния представител.

Събитието даде начало на кампания за набиране на средства за практическо подпомагане за изграждане на паметници-чешми на донора в няколко български града. В подкрепа на тази кауза бяха дарени средства от парламентарните групи в 44-то Народно събрание.

Велико Търново е сред градовете, които се включиха в кампанията.

Заповядайте на официалното откриване на паметник – чешма на донора в град Велико Търново, което ще се състои на 09 ноември 2019 г. (събота) от 14.00 ч в парк „Света гора“.