Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
05/08/2005
I. Славчо Богоев, министър на здравеопазването в оставка ще отговори на:

1. Актуален въпрос от н.п. ВАНЬО ЕВГЕНИЕВ ШАРКОВ относно структурирането на Дирекция "Спешна медицинска помощ" към Министерство на здравеопазването.
2. Актуален въпрос от н.п. ВАНЬО ЕВГЕНИЕВ ШАРКОВ относно осъществяване на неправомерна медицинска дейност в курортния комплекс "Слънчев бряг" през летния сезон 2004 г.
3. Актуален въпрос от н.п. ДИМИТЪР ИВАНОВ ДИМИТРОВ относно финансиране на "МБАЛ - Девня" ЕООД.
4. Актуален въпрос от н.п. СТЕЛА ДИМИТРОВА АНГЕЛОВА-БАНКОВА относно хроничната липса на животоспасяващи и животоподдържащи лекарства за онкоболни, бъбречно трансплантирани, пациенти с автоимунни заболявания.


II. Валентин Церовски, министър на регионалното развитие и благоустройството ще отговори на:

1. Актуален въпрос от н.п. МИНЧО ХРИСТОВ КУМИНЕВ относно начина по който е дадена на концесия автомагистрала "Тракия" и отношението на Европейския съюз към тази сделка.


На основание чл. 78, ал. 3 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- министър-председателят на Република България в оставка Симеон Сакскобургготски - на актуален въпрос от народните представители Владимир Дамгов и Златко Златев;
- министърът на здравеопазването в оставка Славчо Богоев - на актуален въпрос от народния представител Ваньо Шарков;
- министърът на образованието и науката в оставка Игор Дамянов - на 2 актуални въпроса от народните представители Валентина Богданова, и Евгения Живкова и Петър Димитров;
- министърът на отбраната в оставка Николай Свинаров - на актуален въпрос от народните представители Емилия Масларова, Трифон Митев, Петър Мръцков и Златко Златев;
- министърът на вътрешните работи в оставка Георги Петканов - на 3 актуални въпроса от народните представители Атанас Атанасов и Елиана Масева, Димитър Абаджиев, и Младен Червеняков.

На основание чл. 83, ал. 4 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, поради отсъствието от заседанието на народните представители Надежда Михайлова, Елеонора Николова и Йордан Бакалов се отлага отговорът на тяхно питане към министър-председателя на Република България в оставка Симеон Сакскобургготски.
На основание чл. 78, ал. 4 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, поради отсъствието от заседанието на народния представител Румен Петков се отлага отговорът на негов актуален въпрос към министъра на околната среда и водите в оставка Долорес Арсенова.
Общ брой: 16 ( писмени: 2 , устни: 14 )
По парламентарни групи
НДСВ: 0
ОДС: 1
КБ: 7
ДПС: 0
СДС: 0
БЗНС: 0
НВ: 0
Независими: 0
Смесени: 0
Общ брой: 0 ( писмени: 0 , устни: 0 )
По парламентарни групи
НДСВ: 0
ОДС: 0
КБ: 0
ДПС: 0
СДС: 0
БЗНС: 0
НВ: 0
Независими: 0
Смесени: 0
Славчо Богоев, министър на здравеопазването в оставка:
Писмен отговор на актуален въпрос на н.п. ВАНЬО ЕВГЕНИЕВ ШАРКОВ относно преобразуването на Националния център по хигиена, медицинска екология и храненето чрез сливането му с Националния център по обществено здраве в ново юридическо лице - "Национален център по опазване на общественото здраве".
Писмен отговор на актуален въпрос на н.п. СТЕЛА ДИМИТРОВА АНГЕЛОВА-БАНКОВА относно доставка на лекарства за бъбречно трансплантираните български граждани.
===
Устен отговор в заседанието на 05.08.2005 на актуален въпрос на н.п. СТЕЛА ДИМИТРОВА АНГЕЛОВА-БАНКОВА относно хроничната липса на животоспасяващи и животоподдържащи лекарства за онкоболни, бъбречно трансплантирани, пациенти с автоимунни заболявания.
Устен отговор в заседанието на 05.08.2005 на актуален въпрос на н.п. ДИМИТЪР ИВАНОВ ДИМИТРОВ относно финансиране на "МБАЛ - Девня" ЕООД.
Устен отговор в заседанието на 05.08.2005 на актуален въпрос на н.п. ВАНЬО ЕВГЕНИЕВ ШАРКОВ относно структурирането на Дирекция "Спешна медицинска помощ" към Министерство на здравеопазването.

Валентин Церовски, министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка:
Устен отговор в заседанието на 05.08.2005 на актуален въпрос на н.п. МИНЧО ХРИСТОВ КУМИНЕВ относно начина по който е дадена на концесия автомагистрала "Тракия" и отношението на Европейския съюз към тази сделка.

Форма за търсене
Ключова дума