Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
18/10/2002
I. Божидар Финков, министър на здравеопазването ще отговори на:
Питане от н.п. КРЪСТЬО ИЛИЕВ ПЕТКОВ относно тълкуването и прилагането на споразумението с "Остеотек".

II. Николай Василев, заместник министър-председател и министър на икономиката ще отговори на:
1. Питане от н.п. НИКОЛАЙ ПЕТРОВ БУЧКОВ относно нарушенията на изпълнителния директор на "Техноимпортекспорт" ЕАД, г-жа Грета Дончева.
2. Актуален въпрос от н.п. НИКОЛАЙ ГЕОРГИЕВ КАМОВ относно приватизацията на БТК.
3. Питане от н.п. НИКОЛА ДЖИПОВ НИКОЛОВ, ИВАН ГЕОРГИЕВ ИВАНОВ и ВАСИЛ БОГДАНОВ ВАСИЛЕВ относно приватизационна оценка на "Булгартабак".
4. Питане от н.п. НИКОЛАЙ ПЕТРОВ ВУЧКОВ относно пропуски при изготвянето на приватизационната оценка на "Техноимпортекспорт" ЕАД.
5. Актуален въпрос от н.п. ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ ПИРИНСКИ относно ликвидацията на Балканкар холдинг.
6. Питане от н.п. НИКОЛАЙ ПЕТРОВ БУЧКОВ относно предприети мерки от Министерството на икономиката във връзка с ревизионен акт № 7020/96 г. изготвен след извършена финансова ревизия на "ВИНИМПЕКС" ЕАД и негови задгранични дружества

III. Георги Петканов, министър на вътрешните работи ще отговори на:
Питане от н.п. АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ ПАУНОВ относно работата на фирма "Проинвекс".

IV. Милен Велчев, министър на финансите ще отговори на:
1. Актуален въпрос от н.п. ПАНАЙОТ БОРИСОВ ЛЯКОВ относно бъдещето на проекта "ДИСНИ" и заплащането на служителите, които работят по него в общинските центрове.
2. Актуален въпрос от н.п. КРЪСТЬО ИЛИЕВ ПЕТКОВ относно обмитяването на китайски и турски вносни стоки.

V. Антон Станков, министър на правосъдието ще отговори на:
1. Актуален въпрос от н.п. РУМЯНА ДЕНЕВА ГЕОРГИЕВА относно дейността на Комисията за координация на работата по борбата с корупцията.
2. Актуален въпрос от н.п. ВАСИЛ БОГДАНОВ ВАСИЛЕВ относно финансиране от бюджета на съдебната система на съда в град Гулянци и привеждане в изпълнение на решение № 25 от 5.07.2000 г. на Висшия съдебен съвет.

VI. Мехмед Дикме, министър на земеделието и горите ще отговори на:
1. Актуален въпрос от н.п. АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ ПАУНОВ относно възстановяване на собствеността върху гори на община Чавдар, Софийска област.
2. Питане от н.п. ПЕТЪР СТОИЛОВ ЖОТЕВ относно частична преработка на одобрената карта на възстановимите стари реални граници на землището на град Ахтопол.

На основание чл. 78, ал. 3 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- министър-председателят на Република България Симеон Сакскобургготски - на питане от народния представител Йордан Бакалов;
- заместник министър-председателят и министър на труда и социалната политика Лидия Шулева - на 3 актуални въпроса от народните представители Панайот Ляков, Любен Петров и Кръстьо Петков, и Емилия Масларова;
- заместник министър-председателят и министър на икономиката Николай Василев - на актуален Въпрос от народния представител Ваня Цветкова;
- министърът на държавната администрация Димитър Калчев - на актуален въпрос от народния представител Румяна Георгиева;
- министърът на транспорта и съобщенията Пламен Петров - на актуален въпрос от народните представители Бойко Великов и Кръстьо Петков;
- министърът на образованието и науката Владимир Атанасов - на 2 актуални въпроса от народните представители Румен Петков и Михаил Миков;
- министърът на културата Божидар Абрашев - на питане от народния представител Кина Андреева.
Поради участие в национално мероприятие от 17 до 19 октомври 2002 г., в заседанието за парламентарен контрол не може да участва заместник министър-председателят и министър на регионалното развитие и благоустройството Костадин Паскалев.
Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол не може да участва министърът по европейските въпроси Меглена Кунева.
Форма за търсене
Ключова дума