Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
14/11/2014
Парламентарен контрол - 11.00 часа

I. Николай Ненчев, министър на отбраната ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ЯВОР ИЛИЕВ ХАЙТОВ относно изпълнение на заповед на министъра на отбраната № ОХ-№ 455 от 07.2014 г., съдържаща определяне на реда, условията и организацията за окомплектоване на военно формирование 54990 - Враца.

2. Въпрос от н.п. ВОЛЕН НИКОЛОВ СИДЕРОВ относно целите на посещението в Република България на върховния главнокомандващ на НАТО в Европа генерал Филип Брийдлав.

II. Даниел Митов, министър на външните работи ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ВЕЛИЗАР ПЕНКОВ ЕНЧЕВ относно отношението на България към Трансатлантическото търговско споразумение между Европейския съюз и САЩ.

2. Въпрос от н.п. МАГДАЛЕНА ЛАМБОВА ТАШЕВА относно организираните и оповестени седмици преди това, вандалски прояви на група хулиганстващи граждани на Федерална република Германия, които стигнаха до границата, нарязаха стария кльон и се опитаха да нарежат и новото препятстващо съоръжение на браздата с Турция.

III. Веселин Вучков, министър на вътрешните работи ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ИВАН ТОДОРОВ ДИМИТРОВ относно клетки на радикален ислям на територията на няколко области.

2. Въпрос от н.п. ДЕСИСЛАВ СЛАВОВ ЧУКОЛОВ относно зверските изтезания с моторна резачка в с. Мало Градище.

3. Въпрос от н.п. ДЕСИСЛАВ СЛАВОВ ЧУКОЛОВ относно акцията на германски активисти на българската граница.

4. Въпрос от н.п. ЛЮБОМИР ВЛАДИМИРОВ ВЛАДИМИРОВ относно решение на Министерството на вътрешните работи за създаване на Център за настаняване на нелегални имигранти или арест в гр. Русе.

5. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ СТОЯНОВ КАДИЕВ относно предприетите действия във връзка с възникнало и ескалиращо напрежение и граждански протести срещу незаконни действия и строеж, довели до унищожаване на детска площадка, растителност, общинска собственост и имущество на граждани.

6. Въпрос от н.п. МИГЛЕНА ДОЙКОВА АЛЕКСАНДРОВА относно превишаване на правата на служители на Министерството на вътрешните работи върху протестиращи граждани пред Народното събрание.

7. Въпрос от н.п. МАГДАЛЕНА ЛАМБОВА ТАШЕВА относно обявените за откраднати веществени доказателства по делото срещу бившия председател на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов.

IV. Ивайло Московски, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ВИЛИ МЛАДЕНОВ ЛИЛКОВ относно размера на таксите за преминаване на леки автомобили през "Дунав мост 2".

На основание чл. 90, ал. 3 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- министър-председателят на Република България Бойко Борисов - на въпрос от народния представител Волен Сидеров;
- заместник министър-председателят по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин - на въпрос от народния представител Станислав Станилов;
- министърът на финансите Владислав Горанов - на 2 въпроса от народните представители Петър Славов, и Николай Александров;
- министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова - на 5 въпроса от народните представители Манол Генов, Мая Манолова, Росица Янакиева, и Кристиан Вигенин (2 въпроса);
- министърът на културата Вежди Рашидов - на въпрос от народния представител Георги Търновалийски;
- министърът на образованието и науката Тодор Танев - на 2 въпроса от народните представители Иван Димитров, и Емил Райнов;
- министърът на околната среда и водите Ивелина Василева - на въпрос от народния представител Калина Балабанова;
- министърът на отбраната Николай Ненчев - на въпрос от народния представител Калина Балабанова;
- министърът на енергетиката Теменужка Петкова - на 5 въпроса от народните представители Мартин Димитров (2 въпроса), Петър Славов, и Георги Недев (2 въпроса);
- министърът на земеделието и храните Десислава Танева - на 4 въпроса от народните представители Станислав Станилов, Светла Бъчварова и Добрин Данев, Стефан Кенов, и Иван Станков]
- министърът на здравеопазването Петър Москов - на въпрос от народния представител Явор Хайтов.

Въпроси - 12;
Необходимо парламентарно време - 1 час и 48 мин.
===

Отговорено на въпроси в пленарна зала:


Николай Ненчев, министър на отбраната:

Устен отговор в заседанието на 14 ноември 2014 г. на въпрос от н.п. ЯВОР ИЛИЕВ ХАЙТОВ, относно изпълнение на заповед на министъра на отбраната № ОХ-№ 455 от 07.2014 г., съдържаща определяне на реда, условията и организацията за окомплектоване на военно формирование 54990 - Враца.

Даниел Митов, министър на външните работи:

Устен отговор в заседанието на 14 ноември 2014 г. на въпрос от н.п. ВЕЛИЗАР ПЕНКОВ ЕНЧЕВ, относно отношението на България към Трансатлантическото търговско споразумение между Европейския съюз и САЩ.

Устен отговор в заседанието на 14 ноември 2014 г. на въпрос от н.п. МАГДАЛЕНА ЛАМБОВА ТАШЕВА, относно организираните и оповестени седмици преди това, вандалски прояви на група хулиганстващи граждани на Федерална република Германия, които стигнаха до границата, нарязаха стария кльон и се опитаха да нарежат и новото препятстващо съоръжение на браздата с Турция.

Веселин Вучков, министър на вътрешните работи:

Устен отговор в заседанието на 14 ноември 2014 г. на въпрос от н.п. ИВАН ТОДОРОВ ДИМИТРОВ, относно клетки на радикален ислям на територията на няколко области.

Устен отговор в заседанието на 14 ноември 2014 г. на въпрос от н.п. ДЕСИСЛАВ СЛАВОВ ЧУКОЛОВ, относно зверските изтезания с моторна резачка в с. Мало Градище.

Устен отговор в заседанието на 14 ноември 2014 г. на въпрос от н.п. ДЕСИСЛАВ СЛАВОВ ЧУКОЛОВ, относно акцията на германски активисти на българската граница.

Устен отговор в заседанието на 14 ноември 2014 г. на въпрос от н.п. ЛЮБОМИР ВЛАДИМИРОВ ВЛАДИМИРОВ, относно решение на Министерството на вътрешните работи за създаване на Център за настаняване на нелегални имигранти или арест в гр. Русе.

Устен отговор в заседанието на 14 ноември 2014 г. на въпрос от н.п. МИГЛЕНА ДОЙКОВА АЛЕКСАНДРОВА, относно превишаване на правата на служители на Министерството на вътрешните работи върху протестиращи граждани пред Народното събрание.

Устен отговор в заседанието на 14 ноември 2014 г. на въпрос от н.п. МАГДАЛЕНА ЛАМБОВА ТАШЕВА, относно обявените за откраднати веществени доказателства по делото срещу бившия председател на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов. На 14.11.2014 г. на същата тема е проведено изслушване в пленарна зала на министъра на вътрешните работи Веселин Вучков, с което темата е изчерпана.

Ивайло Московски, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията:

Устен отговор в заседанието на 14 ноември 2014 г. на въпрос от н.п. ВИЛИ МЛАДЕНОВ ЛИЛКОВ, относно размера на таксите за преминаване на леки автомобили през "Дунав мост 2".
Форма за търсене
Ключова дума