Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
02/10/2015
Парламентарен контрол - 13 часа

I. Божидар Лукарски, министър на икономиката ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. СИЛВИЯ АНАСТАСОВА ХУБЕНОВА и ГЕОРГ ДАНИЕЛОВ ГЕОРГИЕВ относно напредък по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност".

II. Десислава Танева, министър на земеделието и храните ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ВЕЛИЗАР ПЕНКОВ ЕНЧЕВ относно арендата в земеделието.

2. Въпрос от н.п. ВЕЛИЗАР ПЕНКОВ ЕНЧЕВ относно търговията със земеделска земя.

III. Теменужка Петкова, министър на енергетиката ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. МАРТИН ДИМИТРОВ ДИМИТРОВ относно изграждането на интерконекторна газова връзка между България и Румъния.

IV. Николина Ангелкова, министър на туризма ще отговори на:

1. Питане от н.п. ПЕТЪР ВЛАДИСЛАВОВ СЛАВОВ относно политиката на Министерството на туризма за управление, развитие и популяризиране чрез туристическа реклама на туристически обекти с национално значение на територията на Родопите.

V. Красен Кралев, министър на младежта и спорта ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. АНТОНИ АНТОНИЕВ ТРЕНЧЕВ относно ефективността на мерките, които Министерството на младежта и спорта предприема за повишаване на физическата активност сред младите хора.

На основание чл. 92, ал. 3 и чл. 95, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова – на въпрос с писмен отговор от народния представител Красимир Богданов, и на въпрос от народния представител Явор Хайтов;
- министърът на околната среда и водите Ивелина Василева – на 2 въпроса от народните представители Петър Славов, и Слави Бинев;
- министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски – на въпрос от народния представител Красимир Янков;
- министърът на културата Вежди Рашидов – на въпрос с писмен отговор от народния представител Иван Кирилов Иванов;
- министърът на енергетиката Теменужка Петкова – на въпрос с писмен отговор от народния представител Дора Янкова, на въпрос от народните представители Мартин Димитров и Петър Славов, и на питане от народните представители Красимир Каракачанов и Искрен Веселинов.
Поради отсъствие на народни представители по уважителни причини, се отлагат отговорите на:
- 5 въпроса от народния представител Мая Манолова – към министър-председателя на Република България Бойко Борисов, към министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова (2 въпроса), към министъра на земеделието и храните Десислава Танева, и към министъра на здравеопазването Петър Москов;
- 5 въпроса и 3 питания от народния представител Слави Бинев – към министъра на икономиката Божидар Лукарски, към министъра на правосъдието Христо Иванов, към министъра на енергетиката Теменужка Петкова, към министъра на отбраната Николай Ненчев, и към министъра на околната среда и водите Ивелина Василева;
- 3 въпроса от народния представител Михо Михов – към министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, към министъра на правосъдието Христо Иванов, и към министъра на отбраната Николай Ненчев.
Поради предварително поети ангажименти, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на здравеопазването Петър Москов.
Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват заместник министър-председателят по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, министърът на външните работи Даниел Митов, министърът на образованието и науката Тодор Танев, и министърът на културата Вежди Рашидов.

Отдел „Парламентарен контрол”

Форма за търсене
Ключова дума