Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
09/10/2015
Парламентарен контрол - 11. 00 часа

I. Николай Ненчев, министър на отбраната ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. МИХО ДИМИТРОВ МИХОВ относно ефективността на ръководството, организационното и функционално състояние на Дружеството за охрана и сигурност "МОБА" ЕООД и перспективите за неговото оцеляване, възстановяване и по нататъшно развитие.

2. Питане от н.п. СЛАВИ ПЕНЧЕВ БИНЕВ относно стратегия за подобряване на възможностите за охрана на българското въздушно пространство.

II. Тодор Танев, министър на образованието и науката ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. СТАНИСЛАВ ТОДОРОВ СТАНИЛОВ относно отсъствието на представител на направление "Културно-историческо наследство" в новия Изпълнителен съвет на фонд "Научни изследвания".

III. Вежди Рашидов, министър на културата ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. СТАНИСЛАВ ТОДОРОВ СТАНИЛОВ относно проверка на Министерството на културата в община Нова Загора.

IV. Ивелина Василева, министър на околната среда и водите ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. СЛАВИ ПЕНЧЕВ БИНЕВ относно наказателна процедура на Европейската комисия срещу България заради нарушаване на европейското екологично законодателство.

На основание чл. 92, ал. 3 и чл. 95, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова – на 4 въпроса с писмен отговор от народните представители Валентин Василев, Димитър Танев, и Петър Славов (2 въпроса);
- министърът на здравеопазването Петър Москов – на 2 въпроса с писмен отговор от народния представител Валентин Павлов;
- министърът на околната среда и водите Ивелина Василева – на въпрос от народния представител Петър Христов Петров, и на 3 въпроса с писмен отговор от народните представители Петър Славов (2 въпроса), и Светла Бъчварова;
- министърът на туризма Николина Ангелкова – на въпрос от народния представител Слави Бинев;
- министърът на образованието и науката Тодор Танев – на 2 въпроса от народните представители Иван Чолаков, и Димитър Делчев;
- заместник министър-председателят по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев – на въпрос с писмен отговор от народния представител Манол Генов;
- министърът на финансите Владислав Горанов – на въпрос от народните представители Мартин Димитров и Петър Славов, и на въпрос с писмен отговор от народния представител Георги Търновалийски;
- министърът на културата Вежди Рашидов – на въпрос от народния представител Атанас Стоянов;
- министърът на земеделието и храните Десислава Танева – на въпрос от народния представител Айдоан Али.
Поради отсъствие на народни представители по уважителни причини, се отлагат отговорите на:
- 2 въпроса от народния представител Петър Славов - към заместник министър-председателят по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, и към министъра на околната среда и водите Ивелина Василева.
Поради предварително поети ангажименти, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват министърът на енергетиката Теменужка Петкова и министърът на здравеопазването Петър Москов.
Поради ползване на отпуск, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, и министърът на икономиката Божидар Лукарски.
Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват заместник министър-председателят по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, министърът на външните работи Даниел Митов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, и министърът на правосъдието Христо Иванов.

Отдел „Парламентарен контрол”
Връчени писмени отговори в пленарна зала:

Румяна Бъчварова, заместник министър-председател по коалиционна политика и държавна администрация и министър на вътрешните работи:

Писмен отговор на въпрос от н.п. ВАЛЕНТИН ЛЮБЕНОВ ПАВЛОВ, относно броя на пътно-транспортните произшествия в община Перник от водачи на МПС, употребили алкохол, за периода 01.01.2015-01.09.2015г., както и предприетите мерки за контрол и предотвратяване на ПТП в общината (връчен на 9 октомври 2015 г.).

Ивайло Калфин, заместник министър-председател по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика:

Писмен отговор на въпрос от н.п. ДОРА ИЛИЕВА ЯНКОВА, относно безработицата в десетте общини на Смолянска област (връчен на 9 октомври 2015 г.).

Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството:

Писмен отговор на въпрос от н.п. КРАСИМИР ИЛИЕВ БОГДАНОВ, относно лошото състояние на Републикански път ІІІ-1301 от град Криводол, през селата Галатин, Лесура, Фурен и Бели брод до село Лехчево (връчен на 9 октомври 2015 г.).

Писмен отговор на въпрос от н.п. ПЕТЪР ВЛАДИСЛАВОВ СЛАВОВ, относно срок на експлоатация на виадуктите и възможности за удължаването му (връчен на 6 октомври 2015 г.).

Николай Ненчев, министър на отбраната:

Писмен отговор на въпрос от н.п. ИВАН ВАЛЕНТИНОВ ИВАНОВ, относно дейност на НВУ "Васил Левски" (връчен на 9 октомври 2015 г.).

Писмен отговор на въпрос от н.п. МИХО ДИМИТРОВ МИХОВ, относно цялостно завършване на обект Мелница в гр. Балчик (връчен на 9 октомври 2015 г.).

Тодор Танев, министър на образованието и науката:

Писмен отговор на въпрос от н.п. ВАЛЕНТИН ЛЮБЕНОВ ПАВЛОВ, относно сключените договори с фирми за продажба на храни и напитки на територията на училищата в община Перник (връчен на 9 октомври 2015 г.).

Писмен отговор на въпрос от н.п. ВАЛЕНТИН ЛЮБЕНОВ ПАВЛОВ, относно броя на държавните училища от община Перник, получили финансиране по европейски програми (връчен на 9 октомври 2015 г.).

Петър Москов, министър на здравеопазването:

Писмен отговор на въпрос от н.п. ТУНЧЕР МЕХМЕДОВ КЪРДЖАЛИЕВ и ХАСАН АХМЕД АДЕМОВ, относно отнемане на разрешение на лечебно заведение (връчен на 9 октомври 2015 г.).

Ивелина Василева, министър на околната среда и водите:

Писмен отговор на въпрос от н.п. ПЕТЪР ВЛАДИСЛАВОВ СЛАВОВ, относно наличие на промени в статута на къмпинг "Смокиня", къмпинг "Каваци" и къмпинг "Веселие" (връчен на 9 октомври 2015 г.).

Писмен отговор на въпрос от н.п. ПЕТЪР ВЛАДИСЛАВОВ СЛАВОВ, относно заустване на отпадни води от хотели и ваканционни имоти в района на къмпинги "Каваци", "Смокиня", "Веселие", "Дюни", "Св. Тома" в новата пречиствателна станция в гр. Созопол (връчен на 9 октомври 2015 г.).

Теменужка Петкова, министър на енергетиката:

Писмен отговор на въпрос от н.п. ДОРА ИЛИЕВА ЯНКОВА, относно бъдещето на Давидковското руднично поле (връчен на 9 октомври 2015 г.).

Красен Кралев, министър на младежта и спорта:

Писмен отговор на питане от н.п. ИВАН КОСТАДИНОВ СТАНКОВ, относно възможности за изграждане на метериално-технически спортни бази към университетите и осигуряването на средства за финансиране на спортни клубове към висши учебни заведения (връчен на 9 октомври 2015 г.).

Писмен отговор на въпрос от н.п. ВАЛЕНТИН ЛЮБЕНОВ ПАВЛОВ, относно броя на училищата в община Перник, които не разполагат със спортни бази или помещения за спорт (връчен на 9 октомври 2015 г.).===

Отговорено в заседанието:

Николай Ненчев, министър на отбраната:

Устен отговор в заседанието на 9 октомври 2015 г. на въпрос от н.п. МИХО ДИМИТРОВ МИХОВ, относно ефективността на ръководството, организационното и функционално състояние на Дружеството за охрана и сигурност "МОБА" ЕООД и перспективите за неговото оцеляване, възстановяване и по нататъшно развитие.

Устен отговор в заседанието на 9 октомври 2015 г. на питане от н.п. СЛАВИ ПЕНЧЕВ БИНЕВ, относно стратегия за подобряване на възможностите за охрана на българското въздушно пространство.

Тодор Танев, министър на образованието и науката:

Устен отговор в заседанието на 9 октомври 2015 г. на въпрос от н.п. СТАНИСЛАВ ТОДОРОВ СТАНИЛОВ, относно отсъствието на представител на направление "Културно-историческо наследство" в новия Изпълнителен съвет на фонд "Научни изследвания".

Вежди Рашидов, министър на културата:

Устен отговор в заседанието на 9 октомври 2015 г. на въпрос от н.п. СТАНИСЛАВ ТОДОРОВ СТАНИЛОВ, относно проверка на Министерството на културата в община Нова Загора.

Ивелина Василева, министър на околната среда и водите:

Устен отговор в заседанието на 9 октомври 2015 г. на въпрос от н.п. СЛАВИ ПЕНЧЕВ БИНЕВ, относно наказателна процедура на Европейската комисия срещу България заради нарушаване на европейското екологично законодателство.
Форма за търсене
Ключова дума