Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
13/10/2017
ПАРЛАМЕНТАРЕН КОНТРОЛ

I. Красимир Вълчев, министър на образованието и науката ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. МИХАИЛ ИВАЙЛОВ ХРИСТОВ относно процедура "Изграждане и развитие на центрове за върхови постижения" към Министерството на образованието и науката.

2. Въпрос от н.п. ИРЕНА ТОДОРОВА АНАСТАСОВА относно държавен образователен стандарт за физическата среда и информационното и библиотечното осигуряване на детските градини, училищата и центровете за подкрепа за личностно развитие.

3. Въпрос от н.п. АЛЕКСАНДЪР ТИХОМИРОВ СИМОВ относно съкращаване на щат в Регионалното управление по образованието - Кърджали.

4. Въпрос от н.п. НИКОЛАЙ АСЕНОВ ТИШЕВ относно Национална олимпиада по география и икономика.

5. Въпрос от н.п. НИКОЛАЙ КРЪСТЕВ БОШКИЛОВ относно Център за личностно и творческо развитие на децата в Благоевград.

II. Валентин Радев, министър на вътрешните работи ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ДОРА ИЛИЕВА ЯНКОВА и РАДОСЛАВ ЛЮБЧОВ СТОЙЧЕВ относно подготовката на зимния туристически сезон и готовността на районните служби за пожарна безопасност и защита на населението да гарантират спокоен туристически сезон.

2. Въпрос от н.п. ВИОЛЕТА РУСЕВА ЖЕЛЕВА и НИКОЛА ИЛИЕВ ДИНКОВ относно тежката пътна обстановка на АМ "Марица" в участъка от гр. Свиленград до ГКПП "Капитан Андреево".

III. Боил Банов, министър на културата ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. НИКОЛАЙ АСЕНОВ ТИШЕВ относно конкурс за заемане на длъжността "директор" на Държавна опера - Бургас.

2. Питане от н.п. НОНА КРЪСТЕВА ЙОТОВА относно средствата, постъпващи в Национален фонд "Култура" съгласно чл. 31, ал. 1 от Закона за закрила и развитие на културата.

IV. Теменужка Петкова, министър на енергетиката ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ДОРА ИЛИЕВА ЯНКОВА относно бъдещето на Давидковското руднично поле.

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министърът на външните работи Екатерина Захариева – на 1 въпрос от народния представител Иво Христов;
- министърът на правосъдието Цецка Цачева – на 2 въпроса от народните представители Елхан Кълков и Сергей Кичиков; и Теодора Халачева;
- министърът на околната среда и водите Нено Димов – на 2 въпроса от народните представители Стефан Бурджев; и Надя Клисурска;
- министърът на образованието и науката Красимир Вълчев – на 1 въпрос от народния представител Миглена Александрова;
- министърът на труда и социалната политика Бисер Петков – на 1 въпрос от народния представител Димитър Данчев;
- министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски – на 1 въпрос от народния представител Георги Търновалийски;
- министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов – на 2 въпроса от народните представители Кристина Сидорова; и Георги Търновалийски.
Поради отсъствие на народни представители по уважителни причини, се отлагат отговорите на:
- 1 въпрос и 1 питане от народния представител Иво Христов към заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министърът на външните работи Екатерина Захариева;
- 5 въпроса от народните представители Йордан Младенов; Борис Ячев; Станислав Владимиров, Любомир Бонев и Георги Стоилов; Станислав Владимиров; Крум Зарков, Георги Стоилов и Пенчо Милков към министъра на околната среда и водите Нено Димов;
- въпрос от народния представител Борис Ячев към министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.
Поради служебна командировка извън страната, в заседанието за парламентарния контрол няма да участва народният представител Георги Михайлов.
Поради ползване на отпуск, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.
Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов, и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

Форма за търсене
Ключова дума