Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
10/11/2017
ПАРЛАМЕНТАРЕН КОНТРОЛ

I. Валери Симеонов, заместник министър-председател по икономическата и демографската политика ще отговори на:

1. Питане от н.п. ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ относно политика за решаване на демографските проблеми на страната.

2. Въпрос от н.п. ТЕОДОРА АТАНАСОВА ХАЛАЧЕВА и ПЕТЪР БОЙКОВ ВИТАНОВ относно мерки на държавата за закрила на децата на българските емигранти.

II. Красимир Каракачанов, заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ТАСКО МИХАЙЛОВ ЕРМЕНКОВ относно Правилника за устройството и дейността на Висше военноморско училище "Н. Й. Вапцаров".

2. Въпрос от н.п. НИКОЛАЙ ИВАНОВ ЦОНКОВ относно изготвянето на споразумение между Министерството на отбраната и Министерството на вътрешните работи за съвместно използване на Института по отбрана.

3. Въпрос от н.п. ЖЕЛЬО ИВАНОВ БОЙЧЕВ относно извършения ремонт за двигатели на самолети МиГ-29 в Полша.

III. Красимир Вълчев, министър на образованието и науката ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. КРИСТИНА МАКСИМОВА СИДОРОВА, ДОНКА ДИМОВА СИМЕОНОВА и ВИОЛЕТА РУСЕВА ЖЕЛЕВА относно качеството на безплатните закуски за деца в подготвителните групи и ученици от I-IV клас.

2. Въпрос от н.п. АНЕЛИЯ ДИМИТРОВА КЛИСАРОВА и ИРЕНА ТОДОРОВА АНАСТАСОВА относно ръководния състав на Националния център за повишаване на квалификацията на педагогическите специалисти.

3. Въпрос от н.п. БОГДАН ЕМИЛОВ БОЦЕВ и НИКОЛАЙ КРЪСТЕВ БОШКИЛОВ относно кадрова осигуреност на директори на училища в област Благоевград.

4. Питане от н.п. АНЕЛИЯ ДИМИТРОВА КЛИСАРОВА и СТОЯН МИХАЙЛОВ МИРЧЕВ относно осигуряване на капацитет за управление на Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж" и възможна загуба на средства.

IV. Николай Петров, министър на здравеопазването ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ МИХАЙЛОВ относно необходимост от реализиране на икономии на лекарствени продукти чрез въвеждане използването на болнични опаковки.

2. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ МИХАЙЛОВ относно необходимост от предприемане на дългосрочни мерки за справяне с тежкото финансово състояние на лечебни заведения за болнична помощ.

3. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ относно усвояването на средствата по чл. 53, ал. 3 от Закона за здравето.

4. Въпрос от н.п. АНТОН КОНСТАНТИНОВ КУТЕВ относно гарантирането на независим живот и включване в общността на хората с хронична дихателна недостатъчност.

5. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЧЕНКОВ ТЪРНОВАЛИЙСКИ относно увеличаване на болните от хепатит в област Пловдив.

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков – на 3 въпроса от народните представители Филип Попов и Цветан Топчиев; Васил Цветков; и Димитър Георгиев; и на 3 въпроса с писмен отговор от народните представители Филип Попов и Цветан Топчиев; и Дора Янкова (2 въпроса);
- министърът на културата Боил Банов – на 1 въпрос от народния представител Боряна Георгиева; и на 2 въпроса с писмен отговор от народните представители Стоян Мирчев и Иван Валентинов Иванов;
- министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов – на 3 въпроса от народните представители Георги Стоилов; Светла Бъчварова; Богдан Боцев и Николай Бошкилов;
- министърът на вътрешните работи Валентин Радев - на 1 въпрос от народния представител Атанас Стоянов;
- министърът на икономиката Емил Караниколов – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Любомир Бонев;
- министърът на околната среда и водите Нено Димов – на 1 въпрос с писмен отговор от народните представители Георги Стоилов и Иван Димов Иванов.
Поради отсъствие на народни представители по уважителни причини, се отлагат отговорите на:
- въпрос от народните представители Манол Генов, Георги Търновалийски и Веска Ненчева към министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.
Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министърът на външните работи Екатерина Захариева; и министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Форма за търсене
Ключова дума