Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
24/11/2017
Парламентарен контрол

I. Валентин Радев, министър на вътрешните работи ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ДЖЕЙХАН ХАСАНОВ ИБРЯМОВ относно наличие на национал-социалистически организации в България.

2. Въпрос от н.п. КРУМ КОСТАДИНОВ ЗАРКОВ относно обири и вандалщина в местност "Одяланика" (Капаклийка), с. Пиргово, общ. Иваново, обл. Русе.

II. Кирил Ананиев, министър на здравеопазването ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ МИХАЙЛОВ относно необходимост от предприемане на дългосрочни мерки за справяне с тежкото финансово състояние на лечебни заведения за болнична помощ.

2. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ МИХАЙЛОВ относно необходимост от реализиране на икономии на лекарствени продукти чрез въвеждане използването на болнични опаковки.

3. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ относно усвояването на средствата по чл. 53, ал. 3 от Закона за здравето.

4. Въпрос от н.п. АНТОН КОНСТАНТИНОВ КУТЕВ относно гарантирането на независим живот и включване в общността на хората с хронична дихателна недостатъчност.

5. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЧЕНКОВ ТЪРНОВАЛИЙСКИ относно увеличаване на болните от хепатит в област Пловдив.

6. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ МИХАЙЛОВ относно необходимост от реализиране на икономии на лекарствени продукти чрез въвеждане в болниците на автоматизирани и полуавтоматизирани системи за приготвяне на лекарствени продукти за пациенти с онкологични заболявания.

7. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ ЙОРДАНОВ, АНЕЛИЯ ДИМИТРОВА КЛИСАРОВА, ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ и ИЛИЯН АНГЕЛОВ ТИМЧЕВ относно броя на университетските болници в страната.

III. Нено Димов, министър на околната среда и водите ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. НИКОЛАЙ АСЕНОВ ТИШЕВ относно възстановяване на работата на Регионалното депо за отпадъци край с. Братово, общ. Бургас.

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Николай Цонков;
- министърът на енергетиката Теменужка Петкова – на 1 въпрос от народния представител Васил Антонов;
- министърът на труда и социалната политика Бисер Петков – на 1 въпрос от народните представители Георги Гьоков, Виолета Желева и Кристина Сидорова;
- министърът на образованието и науката Красимир Вълчев –на 3 въпроса с писмен отговор от народните представители Милена Дамянова (2 въпроса); и Йордан Младенов.
Поради отсъствие на народни представители по уважителни причини, се отлагат отговорите на:
- 1 въпрос от народния представител Георги Стоилов към министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.
Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов.
Поради ползване на отпуск, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.
Форма за търсене
Ключова дума