Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
02/11/2018
Парламентарен контрол

I. Томислав Дончев, заместник министър-председател ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. АЛЕКСАНДЪР РУМЕНОВ НЕНКОВ относно изпълнение на разпоредби от подзаконовата нормативна база в областта на електронното управление, във връзка с електронния обмен на документи в администрацията.

II. Екатерина Захариева, заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ПЕТЪР БОЙКОВ ВИТАНОВ и ДИМИТЪР ИВАНОВ ДАНЧЕВ относно мултидисциплинарната комисия по исторически въпроси.

2. Въпрос от н.п. КРИСТИАН ИВАНОВ ВИГЕНИН и ПЕТЪР БОЙКОВ ВИТАНОВ относно официална позиция на Министерството на външните работи.

III. Кирил Ананиев, министър на здравеопазването ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. МИХАИЛ ИВАЙЛОВ ХРИСТОВ относно център "Фонд за лечение на деца".

2. Въпрос от н.п. ТОДОР БАЙЧЕВ БАЙЧЕВ, ЦВЕТАН БОРИСОВ ТОПЧИЕВ относно възможности за осигуряване на спешна медицинска помощ.

IV. Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството ще отговори на:

1. Питане от н.п. ДОРА ИЛИЕВА ЯНКОВА относно политиката на правителството за строителството, реконструкцията, рехабилитацията и стопанисването на републиканските пътища - ІІІ клас.

2. Въпрос от н.п. ДОРА ИЛИЕВА ЯНКОВА относно готовността на Агенция "Пътна инфраструктура" и фирмите, извършващи дейността по зимната поддръжка на републиканската пътна мрежа за предстоящия зимен сезон.

V. Румен Порожанов, министър на земеделието, храните и горите ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. РУМЕН НИКОЛОВ ГЕОРГИЕВ относно развитието на сектор "Свиневъдство" в България.

2. Въпрос от н.п. ВЕЛИСЛАВА ИВАНОВА КРЪСТЕВА относно спешни мерки за решаване на проблем със запушен дренажен канал в гр. Койнаре, община Червен бряг, довел до наводняване на домовете на живущите в кв. "Вапцаров".

3. Въпрос от н.п. СВЕТЛА МАРИНОВА БЪЧВАРОВА-ПИРАЛКОВА и ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ СТОИЛОВ относно проблеми при изпълнението на договори, сключени от ДФ "Земеделие" с доставчици по схемите "Училищен плод" и "Училищно мляко".

4. Въпрос от н.п. СВЕТЛА МАРИНОВА БЪЧВАРОВА-ПИРАЛКОВА относно финансовото състояние на Селскостопанска академия.

5. Въпрос от н.п. ИРЕНА ТОДОРОВА АНАСТАСОВА относно проблеми при доставките на мляко в училища в гр. София по СХЕМАТА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ В УЧЕБНИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ-СХЕМА "УЧИЛИЩНО МЛЯКО".

VI. Емил Караниколов, министър на икономиката ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ХРИСТО ТАНЧЕВ ПРОДАНОВ относно стопанисване и управление на "София Тех парк" АД.

2. Въпрос от н.п. РУМЕН ВАСИЛЕВ ГЕЧЕВ относно рекордно ниските чуждестранни инвестиции в България.

VII. Бисер Петков, министър на труда и социалната политика ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ относно реалността на възможностите за интеграция, трудова и социална, на хората, страдащите от деменция.

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на
отговори със седем дни са поискали:
- министърът на културата Боил Банов – на 1 въпрос от народните представители Красен Кръстев и Калин Василев;
- министърът на образованието и науката Красимир Вълчев - на 1 въпрос с писмен отговор от народните представители Красимир Богданов, Йордан Йорданов, Атанас Стянов и Милен Михов;
- министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков - на 1 въпрос от народния представител Георги Гьоков.
Поради отсъствие на народни представители по уважителни причини, се отлагат отговорите на:
- 1 въпрос от народните представители Славчо Велков и Николай Цонков към министъра на вътрешните работи Младен Маринов;
- 1 въпрос от народния представител Румен Гечев към министъра на финансите Владислав Горанов.
Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

Поради предварително планиран международен ангажимент, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов.
Форма за търсене
Ключова дума