Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
07/12/2018
Парламентарен контрол

I. Бойко Борисов, министър-председател на Република България ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ДРАГОМИР ВЕЛКОВ СТОЙНЕВ, ГЕОРГИ СТРАХИЛОВ СВИЛЕНСКИ и ДИМИТЪР ИВАНОВ ДАНЧЕВ относно създаване на Държавна агенция за пътна безопасност.

II. Екатерина Захариева, заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. КРАСИМИР ИЛИЕВ БОГДАНОВ относно позицията на Министерството на външните работи във връзка с груба намеса на сръбските власти в изборите за Национален съвет на българското малцинство.

2. Питане от н.п. АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ ПАУНОВ и АЛЕКСАНДЪР ТИХОМИРОВ СИМОВ относно развитието на отношенията между България и Македония и позицията на Република България за името Северна Македония.

3. Въпрос от н.п. ИВАН ИВАЙЛОВ ЧЕНЧЕВ относно българско консулство в Барселона, Испания.

4. Въпрос от н.п. АНТОН КОНСТАНТИНОВ КУТЕВ относно защита правата на българските граждани, бивши собственици на моторни превозни средства в Република България, обвинени или осъдени за трафик на хора в Република Гърция.

5. Въпрос от н.п. ВАСИЛ ЦВЕТКОВ ЦВЕТКОВ относно известия от мобилни оператори за българите, които ще пътуват в чужбина.

III. Николина Ангелкова, министър на туризма ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. АСЯ АТАНАСОВА ПЕЕВА и ПАВЕЛ АЛЕКСЕЕВ ХРИСТОВ относно постигнати резултати за летен сезон 2018 г. и очаквания за зимния сезон.

2. Въпрос от н.п. ЕМИЛИЯ ВЕСЕЛИНОВА СТАНЕВА-МИЛКОВА и АЛЕКСАНДЪР ИВАНОВ МАЦУРЕВ относно комуникационни кампании за популяризиране на дестинация България.

IV. Младен Маринов, министър на вътрешните работи ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ПЛАМЕН ДУЛЧЕВ НУНЕВ относно осъществено международно оперативно сътрудничество при провеждането на съвместната операция с германските власти за задържането на извършителя на жестокото убийство в Русе.

2. Въпрос от н.п. ДИМИТЪР БОЙЧЕВ ПЕТРОВ и ДИАНА ДИМОВА САВАТЕВА относно предприети действия от страна на МВР за подпомагане на четирима български граничари, настоящи и бивши служители на министерството, във връзка със съдебен процес в Турция.

V. Боил Банов, министър на културата ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ЕВГЕНИ ГЕНЧЕВ БУДИНОВ относно предоставяне на статут на недвижими културни ценности.

2. Въпрос от н.п. ЕВГЕНИ ГЕНЧЕВ БУДИНОВ относно напредъка на България в областта на защитата на интелектуалната собственост.

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на
отговори със седем дни са поискали:
- заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов - на 2 въпроса от народните представители Петър Витанов; и Милко Недялков; и на 3 въпроса с писмен отговор от народния представител Николай Цонков;
- министърът на околната среда и водите Нено Димов – на 5 въпроса с писмен отговор от народните представители Светла Бъчварова и Иван Валентинов Иванов; Георги Стоилов и Иван Димов Иванов (3 въпроса); и Георги Стоилов, Станислав Владимиров и Любомир Бонев;
- министърът на икономиката Емил Караниколов – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Атанас Стоянов;
- министърът на културата Боил Банов - на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Георги Йорданов;
- министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова – на 1 питане от народните представители Любомир Бонев, Николай Цонков, Николай Иванов и Манол Генов и на 2 въпроса с писмен отговор от народните представители Полина Цанкова-Христова; и Пенчо Милков.
Поради отсъствие на народни представители по уважителни причини, се отлагат отговорите на:
- 1 въпрос от народния представител Кристина Сидорова към министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова;
- 1 въпрос от народния представител Георги Йорданов към министъра на околната среда и водите Нено Димов.
Поради ползване на отпуск, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.
Поради отсъствие от страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Форма за търсене
Ключова дума