Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
13/03/2020
І. Разисквания по питане

Разисквания по питането на народните представители Георги Гьоков, Драгомир Стойнев и Весела Лечева към заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика Марияна Николова относно политиката на българското правителство за гарантиране на трудовите права на българските работници и служители в контекста на стартиралите тристранни разговори, целящи договаряне на мерки за реформи в ключови области.


ІІ. Въпроси и питания


I. Марияна Николова, заместник министър-председател по икономическата и демографската политика ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. КРЪСТИНА НИКОЛОВА ТАСКОВА относно предприети мерки след препоръките в доклада на Временната анкетна комисия за изясняване на всички факти и обстоятелства около случая с източване на информация от електронната база данни на Националната агенция за приходите.

II. Красимир Каракачанов, заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ПАВЕЛ ДИМИТРОВ ШОПОВ относно получавала ли е България през настоящия мандат на правителството военна помощ от чужбина.

III. Екатерина Захариева, заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. СМИЛЯНА НИКОЛОВА НИТОВА-КРЪСТЕВА относно готовността ни да посрещнем евентуална бежанска вълна.

IV. Красен Кралев, министър на младежта и спорта ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ВЕСЕЛА НИКОЛАЕВА ЛЕЧЕВА относно определянето на минималните размери на ежегодните парични средства за физическа активност, физическо възпитание, спорт и спортно-туристическа дейност на деца и учащи в институции в системата на предучилищното и училищното образование и във висшите училища.

2. Въпрос от н.п. ТЕОДОРА АТАНАСОВА ХАЛАЧЕВА относно средствата за спорт на децата в детските градини, учениците и студентите, осигурявани от държавата.

3. Въпрос от н.п. ДОРА ИЛИЕВА ЯНКОВА относно възможности за финансиране на спортна зала в двора на СОУ "Хр. Ботев" - с. Чепинци, община Рудозем.

4. Въпрос от н.п. ИРЕНА ТОДОРОВА АНАСТАСОВА относно проведен конкурс за директор на Държавно спортно училище "Ген. Владимир Стойчев" - София.

5. Въпрос от н.п. ИВАН ИВАЙЛОВ ЧЕНЧЕВ, ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ и АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ ПАУНОВ относно Държавния спортен тотализатор.

6. Въпрос от н.п. ИВАН ИВАЙЛОВ ЧЕНЧЕВ относно медицинско обезпечаване на всички нива и форми на българските футболни срещи.

V. Младен Маринов, министър на вътрешните работи ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ИВАН ВАЛЕНТИНОВ ИВАНОВ и ГЕОРГИ СТРАХИЛОВ СВИЛЕНСКИ относно пререгистрация на моторни превозни средства (МПС) с автомобилни газови уредби.

2. Въпрос от н.п. СМИЛЯНА НИКОЛОВА НИТОВА-КРЪСТЕВА относно охраната на границата ни при евентуалното пренасочване на бежанци от Одрин към България.

3. Въпрос от н.п. ПАВЕЛ ДИМИТРОВ ШОПОВ относно инцидент с репортер на ТВ "Алфа" на 05.03.2020 г.

VI. Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ИВАН ВАЛЕНТИНОВ ИВАНОВ относно система за водоснабдяване "Дунав".

2. Въпрос от н.п. ИВАН ВАЛЕНТИНОВ ИВАНОВ относно алтернативни водоизточници за снабдяване с питейна вода на община Шумен.

3. Въпрос от н.п. ВАЛЕНТИН КИРИЛОВ КАСАБОВ относно изграждане на околовръстен път на град Провадия, област Варна.

4. Въпрос от н.п. КРИСТИНА МАКСИМОВА СИДОРОВА относно път III-5502, община Дряново, в частта от изхода на гр. Дряново (в посока Килифарево) до с. Ганчовец.

5. Въпрос от н.п. ИВАН ИВАЙЛОВ ЧЕНЧЕВ относно липса на водоснабдяване в с. Богьовци, с. Опицвет и с. Безден, общ. Костинброд.

VII. Емил Караниколов, министър на икономиката ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. КРИСТИАН ИВАНОВ ВИГЕНИН относно отражение на епидемията от коронавирус COVID-19 върху българската икономика и възможни мерки в подкрепа на бизнеса.

VIII. Деница Сачева, министър на труда и социалната политика ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ВИОЛЕТА РУСЕВА ЖЕЛЕВА и НАДЯ СПАСОВА КЛИСУРСКА-ЖЕКОВА относно кодифициране на уредбата в социалната сфера.

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- министърът на финансите Владислав Горанов – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Антон Кутев;
- министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова - на 1 въпрос от народния представител Джевдет Чакъров; и на 1 въпрос с писмен отговор от народните представители Георги Стоилов и Иван Димов Иванов;
- министърът на културата Боил Банов – на 2 въпроса от народните представители Георги Йорданов, Анастас Попдимитров и Нона Йотова; и Велислава Кръстева;
- министърът на здравеопазването Кирил Ананиев – на 1 въпрос от народния представител Надя Клисурска-Жекова; и на 1 въпрос с писмен отговор от народните представители Георги Гьоков и Драгомир Стойнев;
- министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков – на 2 въпроса с писмен отговор от народните представители Иван Ченчев; и Александър Сиди и Деан Станчев;
- министърът на енергетиката Теменужка Петкова – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Георги Андреев;
- министърът на околната среда и водите Емил Димитров – на 1 въпрос от народния представител Джевдет Чакъров; и на 2 въпроса с писмен отговор от народните представители Крум Зарков и Георги Стоилов; и Джевдет Чакъров, Ахмед Ахмедов, Адлен Шевкед, Ерол Мехмед, Севим Али и Джейхан Ибрямов.
Поради отсъствие по уважителни причини на народни представители се отлагат отговорите на:
- 1 питане от народния представител Кристиан Вигенин към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев;
- 1 въпрос от народния представител Кръстина Таскова към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев;
- 2 въпроса от народния представител Георги Михайлов към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев;
- 1 питане от народните представители Елена Пешева и Кръстина Таскова към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Форма за търсене
Ключова дума