Народно събрание на Република България - Начало
Народно събрание
на Република България
Програма за парламентарен контрол
Парламентарен контрол
22/05/2020
Парламентарен контрол

I. Марияна Николова, заместник министър-председател по икономическата и демографската политика ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ДИМИТЪР ИВАНОВ ДАНЧЕВ относно "мярка 60/40" за запазване на заетостта на работниците и служителите при извънредното положение, обявено с Решение на Народното събрание от 13.03.2020 г.

II. Екатерина Захариева, заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ИВО АНГЕЛОВ ХРИСТОВ относно обща декларация по повод 75 години от края на Втората световна война на външните министри на България, Чешката република, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и САЩ.

2. Въпрос от н.п. АЛЕКСАНДЪР ДИМИТРОВ ПАУНОВ и ГЕОРГИ ЯНЧЕВ ГЬОКОВ относно подписването от министъра на външните работи на Република България на съвместна декларация по повод 75 години от края на Втората световна война.

III. Красимир Вълчев, министър на образованието и науката ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. СТАНИСЛАВ ТОДОРОВ СТАНИЛОВ относно съвместна дейност между Консорциум "Метеорологични системи и екипировки" и Националния институт по метеорология и хидрология.

IV. Кирил Ананиев, министър на здравеопазването ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ МИХАЙЛОВ относно данни за смъртността на територията на Република България за първото четиримесечие на годините: 2017, 2018, 2019 и 2020.

2. Въпрос от н.п. ГЕОРГИ СТРАХИЛОВ СВИЛЕНСКИ, ХРИСТО ТАНЧЕВ ПРОДАНОВ и ГЕОРГИ ЙОРДАНОВ ЙОРДАНОВ относно финансово стимулиране на медицинските специалисти в условията на пандемия от COVID 19.

3. Въпрос от н.п. НОНА КРЪСТЕВА ЙОТОВА относно заснемането на предаването "Като две капки вода" в нарушение на противоепидемичните мерки.

4. Въпрос от н.п. МАРИЯ ЙОРДАНОВА ЦВЕТКОВА относно лечението на пациенти с коронавирус в Ямбол и мерките срещу разпространението на болестта в града.

V. Емил Димитров, министър на околната среда и водите ще отговори на:

1. Въпрос от н.п. ДЖЕВДЕТ ИБРЯМ ЧАКЪРОВ относно административния капацитет на Министерството на околната среда и водите.

2. Въпрос от н.п. ЛЮБОМИР БОЙКОВ БОНЕВ и КРУМ КОСТАДИНОВ ЗАРКОВ относно водоподаването към община Перник.

3. Въпрос от н.п. СТАНИСЛАВ ТОДОРОВ СТАНИЛОВ относно възможността за преминаване на Националния институт по метеорология към Министерството на околната среда и водите.

На основание чл. 96, ал. 3 и чл. 99, ал. 2 от ПОДНС, отлагане на отговори със седем дни са поискали:
- министърът на финансите Владислав Горанов – на 1 въпрос от народния представител Румен Гечев; и на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Георги Гьоков;
- министърът на културата Боил Банов – на 2 въпроса от народните представители Теодора Халачева; и Васил Антонов и Чавдар Велинов;
- министърът на икономиката Емил Караниколов – на 1 въпрос с писмен отговор от народния представител Полина Цанкова-Христова;
- министърът на околната среда и водите Емил Димитров – на 2 въпроса с писмен отговор от народните представители Георги Стоилов; и Георги Стоилов и Иван Димов Иванов;
- министърът на младежта и спорта Красен Кралев – на 1 въпрос от народния представител Никола Динков;
- министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева – на 2 въпроса от народните представители Кристина Сидорова; и Полина Цанкова-Христова.

Поради отсъствие на народни представители по уважителни причини се отлагат отговорите на:
- 1 питане от народните представители Иван Валентинов Иванов и Любомир Бонев към министъра на околната среда и водите Емил Димитров;
- 1 въпрос от народния представител Иван Валентинов Иванов към министъра на околната среда и водите Емил Димитров;
- 3 въпроса от народния представител Кръстина Таскова към заместник министър-председателя по икономическата и демографската политика Марияна Николова; към министъра на здравеопазването Кирил Ананиев; и към министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева.
Форма за търсене
Ключова дума